Fursecuri sfaramicioase

de bianca92 in Prajituri, 8 Mar 2014 | 5425 vizualizari

 

Reteta originala a bunicii care ni le pregatea cu multa iubire cand eram mica. Pana si azi au ramas preferatele mele si ale bunicului meu drag :X Se fac foarte repede, doar pana le coaceti pe toate dureaza putin mai mult (daca faceti jumatate de portie atunci si coacerea merge din 2-3 tavi)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr untura
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 1 plic praf de copt
  • putin iaurt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri sfaramicioase:

Faina impreuna cu toate celelalte ingrediente se framnta foarte bine cu iarut pana rezulta un aluat ceva mai moale insa potrivit pentru a putea fi intins. Se intinde aluatul de grosimea degetului mic si se taie in ce forme doriti (eu le-am facut in forme de brad si stea, dar bunica nu avea asa ceva si le taia in forma de paralelipiped). Deasupra fursecurilor se presara zahar tos pe care il presati usor cu palma dupa care se dau la cuptor circa 10-15 minute pana devin aurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri sfaramicioase" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Rocsi 1

08.03.2014, 22:11

Fursecuri oricand servesc

laura_n 1

09.03.2014, 15:44

MihaiBondoc 1

30.12.2017, 11:35

are ceva daca folosesc unt in loc de untura?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Cristal