Fursecuri spirala

de anca_rm in Dulciuri, 30 Iul 2015 | 803 vizualizari

 

Aceasta este o reteta simpla de fursecuri aromate . Se pot folosi aromele dorite de voi . Eu am folosit lamaie si dulceata de trandafiri.
Sunt mai bune daca stau cateva zile , dar la mine nu au apucat sa se fragezeasca .


Va rog sa scuzati pozele pentru ca sunt facute cu aparatul stricat:D

 

INGREDIENTE

  • -300 gr faina
  • -4 linguri zahar brut
  • -150 gr unt sau margarina
  • -20 gr cacao
  • -coaja de la o lamaie si sucul de la ea
  • -1 lingura dulceata de trandafiri
  • -1/4 bicarbonat de sodiu
  • -praf de sare
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri spirala:

Avem nevoie de doua  vase

Faina o impartim egal in cele doua vase , la fel bicarbonatul , untul ,zaharul (pudra de preferinta), sarea si zeama de lamaie. Intr-un vas punem coaja razuita de lamaie ,iar in vasul al doilea cacao si dulceata de trandafir .

Eu am optat pentru a folosi zahar pudra ca sa nu ramana cristale intregi , asa ca am rasnit zaharul brut pana a avut finetea dorita de mine.

Framantam ingredientele din fiecare vas si le punem la frigider in folie pentru jumate de ora.

Ungem cu ulei foarte putin masa de lucru si intindem separate cele doua bile de aluat . Apoi le punem una peste alta , rulam foile strans . Cu un cutit bine ascutit taiem rondele cam de 0.5 cm si asezam pe tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem fursecurile la foc potrivit (180grade) cam 25 minute .

Cand sunt reci le asezam intr-o cutie metalica si le punem la pastrat pana a doua zi.

 

 

 

TIPS-URI

1

adaugati aromele preferate : rom ,scortisoara , vanilie etc

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri spirala-0
Fursecuri spirala-1
Fursecuri spirala-2
Fursecuri spirala-3
Fursecuri spirala-4

COMENTARII (16)

Rocsi

Rocsi 1

30.07.2015, 21:50

Mmm, tare imi plac biscuitii!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

01.08.2015, 16:57

ce fain arata

Gicuta69

Gicuta69 1

10.08.2015, 11:31

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!