Fursecuri "Stelute fragede"

de robert_badica in Dulciuri, 15 Feb 2015 | 5440 vizualizari

 

Frursecurile,biscuti,sau bombonelele sunt preferatele mele!Se fac destul de repede,se coc uniform,si sunt delicioase!Aceaste stelute sunt tare bune!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 250 ml. apa minerala
  • 2 oua
  • 500 gr. untura de porc
  • 1 cubulet drojdie
  • Decor:
  • 250 gr. rahat turcesc
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "Stelute fragede":

Intr-un bol incapator se cerne faina. In faina se face o adancitura si se pun ouale. Amestecam usor. Adaugam untura si apa minerala, in care am dizolvat cubuletul de drojdie. Amestecam pana ce se formeaza un aluat compact si omogen.

La masina de tocat manuala, se pune un sablon cu mai multe forme. Tragem pana ce ajungem la forma de stea. Punem in masina aluat si incepem sa formam stelutele :) Le asezam in tava, pe o foaie de copt. In mijlocul fiecarei stelute punem un cubulet de rahat.

Dam da tava la cuptor timp de 35-45  minute la foc mic spre mediu. Le scoatem de la  cuptor dupa ce sunt rumenite. Le decoram cu zahar pudra!

     

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi in loc de apa minerala si bors ,dar dupa mine sunt mai bune si mai fragede cu apa minerala

2

Din acest aluat se pot forma si cornulete,eu am facut jumatate stelute si jumatate din aluat cornulete

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri "Stelute fragede"-0
Fursecuri "Stelute fragede"-1
Fursecuri "Stelute fragede"-2
Fursecuri "Stelute fragede"-3
Fursecuri "Stelute fragede"-4
Fursecuri "Stelute fragede"-5

COMENTARII (13)

Miha

Miha 1

15.02.2015, 20:09

fara zahar?

Rocsi

Rocsi 1

15.02.2015, 20:16

Se topesc in gura!

diaconta

diaconta 1

15.02.2015, 21:01

Vreau si eu vreo doua Bravo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!