Fursecuri-surpriza cu bezea

de Anamaria7 in Prajituri, 8 Feb 2010 | 3079 vizualizari

 

Prima data cand am mancat marshmallows :P

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 175g faina
  • 75g cacao
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt sare
  • 112g unt moale
  • 225g zahar
  • 1 ou mare
  • 125ml lapte
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • marshmallows (atatea cate fursecuri ies :p)
  • Ingrediente pentru glazura:
  • 340g zahar
  • 60g ulei
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri-surpriza cu bezea:

Preincalziti cuptorul la 190C. Amestecati faina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Mixati untul si zaharul pana cand se formeaza o crema, apoi adaugati oul, laptele si esenta de vanilie si amestecati pana la omogenizare.


Cu o lingura, formati fursecuri rotunde si asezati-le in tava pe hartie de copt, la cca 2.5cm distanta. Tineti la cuptor fursecurile pana cand incep sa se mareasca si devin mai tari, 8-10min.

Dupa ce le scoateti din cuptor, asezati o bezea (marshmallow) in centru apasand usor. tava trece din nou la cuptor, maxim 3min, pana cand bezeaua incepe sa se moaie.


Mutati-le apoi din tava pentru a se raci complet.


Pentru glazura, se topeste ciocolata pe bain-marie impreuna cu uleiul amestecand mereu.

Turnati glazura peste fursecuri astfel incat sa acopere complet bezeaua. Lasati-le apoi sa se intareasca.

 

TIPS-URI

1

Eu le-am ornat cu nuca de cocos, dar sunt foarte bune si fara.

COMENTARII (1)

Teo 1

08.02.2010, 22:20

nu se disting prea bine ,fata de cele cu mac;dar cred ca sunt gustoase;

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!