Fursecuri umplute (pentru Mos Nicolae :D)

de lilik in Prajituri, 5 Dec 2012 | 6018 vizualizari

 

De cateva zile ma tot bate fiica-mea la cap sa-i facem ceva bun Mosului,asa ca am cautat pe internet reteta acestor fursecuri.Am gasit mai multe variante si le-am combinat,modificat si a rezultat o reteta super delicioasa de fursecuri DE POST.
Mosul o sa fie tare multumit de fursecurile noastre ;) si sper sa va placa si voua.
Apropo ati fost cuminti?

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • coaja de lamaie rasa
  • 300-350 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 50 ml apa rece(sau lapte de soia)
  • Pentru umplutura:
  • 1 mar
  • 1 para
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 1 lingurita de margarina(20 gr)
  • 2 linguri gem de gutui(sau caise,piersici)
  • 1 lingura de zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri umplute (pentru Mos Nicolae :D):

Prima data pregatim umplutura:

curatam marul si para de coaja si cotoare,apoi le taiem cubulete mici si le punem intr-o craticioara cu gemul,zaharul,sucul de lamaie,margarina si scortisoara,apoi punem pe foc mic pana scade zeama si fructele incep sa se desfaca.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim aluatul:

mixam margarina cu zaharul si praful de sare pana devine precum o crema,apoi adaugam apa rece si coaja de lamaie rasa,amestecam iar la sfarsit adaugam faina cerniuta si praful de copt.

Amestecam ingredientele si framantam usor pana obtinem un aluat ce se desface de pe maini,apoi infasuram in folie transparenta si dam la frigider 30-40 de minute.

Trascurs timpul scoatem aluatul din frigider si il framantam putin pe masa infainata,dupa care il intindem cu sucitorul si decupam forme egale ca numar dar jumatate mai mici si jumatate putin mai mari.

Pe partea mica punem in mijloc umplutura,apoi acoperim cu partea mai mare si inchidem bine capetele.

Punem fursecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul incins la 180° pana incep sa se rumeneasca usor deasupra(circa 15-17 minute).

Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le pudram cu zahar pudra vanilat.

TIPS-URI

1

din aceste ingrediente ies circa 25-30 de fursecuri,depinde cat de mari le faceti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri umplute (pentru Mos Nicolae :D)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă rapida