Fursecuri vanilate cu portocala

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 22 Dec 2015 | 731 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit inca de anul trecut, cand erau foarte populare aici pe site. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt moale;
  • 100 g zahar tos;
  • doua oua;
  • 350 g faina;
  • un praf de sare;
  • 5 g de praf de copt;
  • esenta de vanilie;
  • 50 ml suc proaspat de portocala;
  • 50 g zahar pudra.
Portii: 26
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri vanilate cu portocala:

Se mixeaza untul cu zaharul tos, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina, un praf de sare, praful de copt, esenta de vanilie si sucul de portocala si se omogenizeaza toata compozitia, framantand un aluat, care, la final, va deveni elastic si nelipicios. Se pune intr-o folie (punga) si se baga la congelator pentru 30 de minute.

Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se scoate aluatul din congelator si se formeaza bilute, care se tavalesc prin zaharul pudra. Se aseaza apoi distantate pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand fursecurile se rumenesc frumos si trec de testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se transfera fursecurile imediat pe un platou pentru a nu se arde prea tare pe partea inferioara. Se pot servi dupa ce se racoresc.

 

 

TIPS-URI

1

Puteti pune si coaja rasa de portocala in aluat pentru un parfum intens. Eu nu am pus pentru ca nu suport cojile de portocala sau lamaie in prajituri.

2

Daca aveti cantar de bucatarie, puteti cantari aluatul astfel incat bilutele sa aiba aceeasi masa. De exemplu, o biluta pe care am facut-o eu a avut 26 g ± 1 g.

3

Aveti grija sa nu le lasati prea mult sa se rumeneasca in cuptor deoarece zaharul pudra care se afla in partea inferioara a fursecurilor se poate arde si devine amar.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri vanilate cu portocala 418290
retete culinare - Fursecuri vanilate cu portocala 418291
retete culinare - Fursecuri vanilate cu portocala 418292
retete culinare - Fursecuri vanilate cu portocala 418293
retete culinare - Fursecuri vanilate cu portocala 418294
retete culinare - Fursecuri vanilate cu portocala 418295
retete culinare - Fursecuri vanilate cu portocala 418296
retete culinare - Fursecuri vanilate cu portocala 418297
retete culinare - Fursecuri vanilate cu portocala 418298
retete culinare - Fursecuri vanilate cu portocala 418299
retete culinare - Fursecuri vanilate cu portocala 418300
retete culinare - Fursecuri vanilate cu portocala 418301
retete culinare - Fursecuri vanilate cu portocala 418302
retete culinare - Fursecuri vanilate cu portocala 418303

COMENTARII (18)

Andra_Constantinescu 1

23.12.2015, 00:02

Multumesc, tuturor pentru aprecieri!

anca_rm 1

23.12.2015, 08:39

ce frumoase ti-au iesit , sunt foarte gustoase

MotanLaOale 1

23.12.2015, 08:42

bune bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S