Fursecuri vanilate, decorate cu ciocolata

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 2 Mai 2016 | 3430 vizualizari

 

"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt la temperatura camerei;
  • 100 g zahar;
  • un praf de sare;
  • doua galbenusuri;
  • esenta de vanilie;
  • 250 g faina;
  • 100 g ciocolata cu lapte + putin lapte pentru hidratarea acesteia;
  • ornamente colorate;
  • o pensula.
Portii: 33
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri vanilate, decorate cu ciocolata:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se amesteca untul cu zaharul si un praf de sare cu ajutorul unei linguri. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pune faina si se framanta aluatul pana cand devine nelipicios. Se umple presa pentru fursecuri cu aluatul, apoi se formeaza fursecurile, apasand de doua ori pe presa, direct in tava (trebuie o tava antiaderenta) sau pe tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt (daca nu iese un fursec, se ia din tava si se sterge cu un servetel uscat locul in care a stat, apoi se incearca formarea altuia). Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul. Se introduce tava la cuptor pana cand fursecurile se rumenesc frumos.

Dupa ce fursecurile s-au racit, ciocolata se rupe, se pune intr-un craticior impreuna cu o lingura de lapte si se pune la foc, mestecand continuu pana cand se topeste. 

Cu ajutorul unei pensule se decoreaza fursecurile (sau fursecurile se scufunda pe jumatate in ciocolata) si se presara cu ornamente colorate. 

Daca ciocolata se intareste intre timp, se mai hidrateaza cu putin lapte si se incalzeste din nou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri vanilate, decorate cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Merisor 1

03.05.2016, 13:54

Suuuper!

Rocsi 1

03.05.2016, 19:27

Fursecuri, mmmm

Andra_Constantinescu 1

03.05.2016, 19:35

Multumesc, dragilor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri vanilate cu rahat