Fusilli cu caramel si nuca prajita

de simona72 in Paste, 26 Oct 2015 | 2751 vizualizari

 

O reteta de dulce extrem de simpla. Va povesteam in alta reteta ca-mi plac pastele tocmai pentru ca este permisibil orice. Sunt nenumarate variante in a le face. De data asta le-am ales pentru masa de seara, dar cum imi doream si ceva dulce am zis sa imbin utilul cu placutulJ)Aveti nevoie de doar 3 ingrediente, asta daca aveti sosul gata facut. Eu am facut pe loc caramelul, iar nucile le-am pus intr-un servet si le-am zdrobit cu sucitorul. Yamiii, deliciu cu caramel si nuci, nimic mai simplu…

 

INGREDIENTE

  • 2 pumni plini de paste fusilli Barilla
  • 2 pumni de nuci prajite
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 lingura plina cu unt
  • 80-100 ml smantana pentru frisca sau smantana pentru gatit
  • 2-3 linguri Amaretto(lichior cu aroma de migdale)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu caramel si nuca prajita:

 Intr-o craticioara se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1,5 litri apa. Cand apa da in clocot se adauga pastele si se lasa sa fiarba 11 minute.

Pentru sosul caramel: se pune zaharul brut intr-o craticioara cu fund dublu sa se caramelizeze.

Supraveghem zaharul sa nu se ardaJ))altfel devine amarui si e numai bun de aruncat…Cand capata culoarea chihlimbarului si incepe sa se topeasca amestecam cu o lingura sa se caramelizeze uniform. Adaugam untul, amestecam cu grija sa nu ne ardem, iar dupa incorporarea untului adaugam smantana. Neaparat sa fie smantana lichida, nu din cea fermentata. Amestecam in craticioara , lasam sa  fiarba pana tot zaharul caramelizat s-a topit. La final adaugam aroma preferata, vanilie, rom, eu am folosit lichiorul Amaretto pentru aroma lui de migdale. Daca pastele sunt papate de pitici mici atunci inlocuiti lichiorul cu vanilie.

Strecuram pastele fierte, le adaugam peste caramel si amestecam. Adaugam si o parte din nuci, taiate grosier sau zdrobite cu sucitorul, amestecam si le servim imediat cu un plus de nuci puse deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu caramel si nuca prajita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

miki_a 1

27.10.2015, 09:25

Din astea chiar mi-e pofta!!!!

mirela0911 1

27.10.2015, 11:50

Delicioase!

simona72 1

27.10.2015, 16:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton si ciuperci gratinate la cuptor