Fusilli cu midii

de papabundetot in Fructe de mare, 10 Mai 2014 | 2193 vizualizari

 

De obicei cand aleg sa gatesc midii,cumpar din cele vii,in carapace,dar de data aceasta vazandu-le pe astea atat de mari si frumoase nu am rezistat tentatiei si le-am cumparat congelate,mai ales ca in cazul midiilor (si am mancat destule) eu nu sesizez vreo diferenta de gust intre cele vii si cele congelate.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 gr midii congelate
  • 2 catei usturoi+1 fir usturoi verde
  • 400 gr paste fusilli
  • 400 ml gran cucina (smantana vegetala)
  • 1 lingurita pasta de creveti
  • 1 lingurita curry
  • 1 lingurita chimen macinat
  • ulei de masline
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu midii:

Midiile,le-am decongelat ,le-am spalat bine in cateva ape,le-am scurs bine de apa.Usturoiul l-am tocat marunt,l-am pus intr-o tigaie cu putin ulei,am adaugat 1 lingurita pasta de creveti si am amestecat bine,apoi am pus midiile,zeama de lamaie si putina apa si am lasat midiile la foc aproximativ 5 minute.Dupa ce am stins focul am pus o lingurita de gran cucina,pentru a ingrosa putin sosul.

Pastele le-am fiert in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj,le-am scurs apoi bine de apa,dar am pastrat o canuta de apa in care au fiert. Intr-o cratita am pus putin ulei,usturoi tocat marunt,1 lingurita chimen macinat,1 lingurita curry,am pus apoi pastele scurse bine de apa,restul de gran cucina si putina apa in care pastele au fiert.Am amestecat bine si am oprit focul. Deasupra am tocat putin busuioc si am servit pastele cu midii.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Fusilli cu midii-0
Fusilli cu midii-1
Fusilli cu midii-2
Fusilli cu midii-3
Fusilli cu midii-4
Fusilli cu midii-5

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

10.05.2014, 22:22

excelente

simonacallas

simonacallas 1

11.05.2014, 08:55

JulyCris

JulyCris 1

12.05.2014, 17:56

Like!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24