Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker

de merisor in Dulciuri, 16 Noi 2013 | 3482 vizualizari

 

Pentru ca eu postesc in aceasta saptamana, m-am gandit la acest desert rapid si gustos, asa ca l-am preparat la multicooker.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr fusilli
  • 250 gr nuca macinata
  • 150 gr pesmet
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta de menta
  • 1 lingurita sare
  • 400 ml apa
  • 50 gr stafide
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker:

Punem in vasul multicookerului fusilli, apa si sarea, conectam aparatul la sursa de curent, setam din MENU programul STEW pentru 20 de minute, inchidem capacul si apasam butonul START.

Intre timp pregatim restul ingredientelor: macinam nuca si o amestecam cu pesmetul si scortisoara, adaugam esenta de menta si zaharul si omogenizam.

Punem stafidele la hidratat in putina apa cu putina esenta de menta.

Cand programul s-a finalizat, scurgem pastele(nu prea mai ramane apa) si le trecem printr-un jet de apa rece. Cred ca nici nu era cazul sa le mai trecem prin jet, dar eu am tinut cont de vechiul obicei.

Clatim vasul multicookerului, il stergem si adaugam uleiul.

Setam programul FRY pentru 10 minute.

Cand se incalzeste uleiul, adaugam ingredientele amestecate, stafidele scurse si amestecam continuu sa se caleasca toate uniform.

Dupa expirarea timpului amestecam pastele cu celelalte ingrediente si servim.

Pe cat de simpla este reteta, pe atat este de buna, o nebunie de arome!!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate pune margarina in loc de ulei.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker 278655
retete culinare - Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker 278656
retete culinare - Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker 278657
retete culinare - Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker 278658

COMENTARII (25)

Andreea Caroline 1

17.11.2013, 23:11

Interesant !!! Cred ca e si tare bun

Alinutza80 1

19.11.2013, 14:54

Panacris 1

29.11.2013, 12:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: