Fusilli in sos de ciuperci si salata de spanac cu mar, branza albastra si alune de padure

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 13 Apr 2016 | 3271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru paste:
  • 320 grame fusilli din faina integrala
  • 25 grame ciuperci porcini uscate
  • 2-4 catei de usturoi
  • 1/2 chili uscat
  • 250 grame ciuperci proaspete
  • 6 cremgute cimbru
  • 1/2 lingurita ulei de trufe
  • 1 lamaie
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 150 grame branza Cottage sau branza proaspata de vaci
  • Pentru salata:
  • 2 linguri alune de padure neprajite si nesarate
  • 200 grame spanac
  • 1 mar
  • 40 grame branza albastra (Eu am folosit Dana Blue)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli in sos de ciuperci si salata de spanac cu mar, branza albastra si alune de padure:

Se hidrateaza ciupercile porcini in apa fierbinte. 

Se incalzesc 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie si se adauga usturoiul pisat, chiliul, ciupercile proaspete, feliate, crengutele de cimbru, si porcini. Se prajesc cateva minute. 

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se prajesc alunele de padure intr-o tigaie fara ulei, pana prind putina culoare. Se scot pe o farfurie si sa sfarama usor.

Se aseaza spanacul intr-un bol si se adauga marul dat pe razatoare sau taiat julienne, branza albastra, rupta in bucati si se presara alunele de padure peste. 

Cu ajutorul unui blender vertical, se transforma sosul de ciuperci in pasta. Se adauga 3 linguri din apa in care fierb pastele, se adauga uleiul de trufe, sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic.

Se scurg pastele, pastrand putin din apa in care au fiert si se adauga peste sos. Se adauga din apa, daca este nevoie, pentru a obtine un sos cremos. Se adauga coaja de la 1 lamaie, patrunjelul tocat si branza Cottage. 

Se amesteca cu grija. 

Se stropeste salata cu sucul de la 1 lamaie si ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli in sos de ciuperci si salata de spanac cu mar, branza albastra si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

RuxyRux 1

13.04.2016, 20:46

O, ce reteta ! Imi place Jamie

CameliaR 1

14.04.2016, 10:48

Panacris 1

07.01.2017, 13:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite pufoase reteta - a la Jamie Oliver