Gaina cu sos de portocale

de susu in Pui, 22 Feb 2010 | 3107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina potrivita
  • 6 ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de orez cu bob lung
  • 1 pahar supa de carne
  • 50 gr. unt
  • un praf de curry
  • sos de soia
  • condimente pentru orez
  • ½ pahar suc de portocale
  • ½ pahar suc de lamaie
  • 1 ligurita de miere
  • 1 lingura de sos soia 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gaina cu sos de portocale:

Se curata gaina in interior si se spala bine sub jet de apa rece. Se caleste in untul incins ceapa tocata marunt dupa care se adauga orezul si se caleste putin. Se adauga jumatate din cantitatea de ciuperci taiate felii si se caleste in continuare. Se adauga ciupercile ramase si se caleste din nou. Se condimenteaza putin dupa gust, se pune curry si 1 lingurita sos de soia si se adauga supa de carne. Se lasa sa fiarba pe jumatate orezul.


Se coase gaina in jurul gatului cu o ata mai groasa de bucatarie astfel incat sa ramana deshis numai fundul gainii. Se umple gaina cu orez lasand un spatiu de 2-3 degete pentru a lasa orezul sa se umfle. Se coase apoi gaina. Se condimenteaza si se introduce intr-o punga speciala pentru copt alaturi de cateva ciuperci intregi si putina supa de carne. Se leaga bine punga si se fac cateva gauri. Se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ o ora si jumatate. Se pune pe foc sucul de lamaie si portocala impreuna cu mierea si lingura de sos soia. Se lasa sa scada la foc mic pana se leaga putin sosul. Se desface punga si cu ajutorul unei pensule se unge gaina peste tot. Se lasa gaina pana se rumeneste bine si pe parcurs se unge mereu cu acest sos.


Gaina va iesi dulce acrisoara. Este o reteta potrivita pentru cei care iubesc combinatiile de dulce acrisor la mancarurile exotice.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gaina cu sos de portocale 18637
retete culinare - Gaina cu sos de portocale 18638
retete culinare - Gaina cu sos de portocale 18639

COMENTARII (7)

Ramo81 1

23.02.2010, 14:18

arata bine!si combinatiile.....

rivka 1

23.02.2010, 15:13

vai ce bine arataaaaa !!!.......

dicarmencitta1957 1

23.02.2010, 17:33

Asa rumenita,cred ca a fost un deliciu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

de Rux 9

Pancakes cu...

ieri la 21:50

Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Muschiulet de...

ieri la 20:46

Ghiveci Ratatouille traditional

Ghiveci...

ieri la 20:29

Ciorba de fasole pastai cu aripi de pui

Ciorba de fasole...

ieri la 20:11