Gaina de dupa gard

de epurasha2bb in Pui, 8 Apr 2010 | 5462 vizualizari

 

:) fiindca nu am avut destula ceapa verde iar painea a fost tare sfaramicioasa mi-a iesit de fapt un gardut desi initial intentionasem sa realizez un cosulet cum am vazut la miha si la Lena.Dupa ...gard, am asezat ''gaina'' adica crochetele din piept de gaina , tot dupa o reteta inspirata de la miha.

 

INGREDIENTE

  • Grisine cu gust de branza
  • 2 cartofi
  • putin unt
  • sare, piper,
  • 1 piept de gaina
  • 3 fire de ceapa verde
  • o lingura de orez fiert
  • 1 fir de usturoi verde
  • 1 rondea de ardei rosu calit sau fiert
  • 1 rondea de morcov fiert
  • 2 linguri faina
  • pesmet
  • 2 oua
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gaina de dupa gard:

Pentru a realiza crochetele de piept de gaina a procedat asa: am fiert pieptul de gaina bine (din zeama i-am facut lui bebe o supica de galuste) si apoi l-am tocat la masina de tocat.Apoi l-am amestecat cu sare, piper, faina, un ou, ardeiul , orezul fiert si morcovul fiert.Am format din pasta obtinuta mici tubulete pe care le-am dar prin ou batut si pesmet si iar ou batut si pesmet.Le-am prajit in ulei incins, le-am scurs si le-am servit cu cartofii copti la cuptor in tava cu unt si sare si apoi am asmblat ''gardutul'' viu astfel: am pus ca baza 2 felii de paine in care am infipt grisine aurii cu gust de branza, printre grisine am impletit frunze deceapa verde,apoi deasupra am rasturnat cartofii copti in unt peste care am asezat crochetele din piept de gaina.Putin patrunjel verde si gata!

Atentie! continut caloric ridicat!:)

TIPS-URI

1

ideal e sa modelezi compozitia sub forma de gainusa si sa le prajesti asa , apoi faci un gard mai lung cu fire de praz ca  sigur ajunge sa impletesti bine dupa grisine.Ca baza faci niste friganele (paine data prin ou si putina branza rasa si prajite)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina de dupa gard" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

epurasha2bb 1

09.04.2010, 09:16

asa bravo!bine ai revenit!

ionix 1

09.04.2010, 09:40

mltumesc!

epurasha2bb 1

09.04.2010, 10:27

pfiii, tocmai acu mi-a enit ideea dar data viitoare cand fac reteta din nou(cat de curand) am sa modelez compozitia sub forma de gainusa si le prajesc asa , apoi fac un gard mai lung cu fire de praz ca ala sigur mi-ajunge sa impletsc bine dupa grisine.Ca baza am sa fac niste friganele (paine data prin ou si putina branza rasa) si sigur vor sta mai bine grisinele.Am sa trec sfaturile astea la tipsuri(ponturi) si data viitoare asa va arata, chiar o gaina dupa gard.Pana atunci o sa postez un cocosel de orez !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de piept de pui cu cartofi cu sos de cascaval si smantana