Gaina nasilor

de Rocsi in Pui, 4 Mai 2011 | 12023 vizualizari

 

La noi in Moldova este o traditie la nunti,si anume jucatul gainii nasului.Aceasta se aranjeaza cat mai frumos.Una din bucataresele de la nunta vine cu gaina aranjata,zice anumite strigaturi,apoi nasul trebuie sa negocieze cu bucatareasa pentru a-i da gaina.De obicei in momentul cand se aduce gaina,se aprind si niste flacari,au cei de la restaurant niste chestii din inox si in alea se pune spirt si se da foc,dar asta numai daca iti accepta cei din restaurant....acest moment are loc cam pe la 2-3 dimineata,dupa ce se termina de gustat din toate meniurile,si inainte de a da tortul...Este a 2 a oara cand aranjez o gaina pentru nunta!!!Sincer nu ma pricep la stirgaturi,mama le are cu astea dar va pot zice una care am auzit-o la nunta fratelui meu:Gaina cu patru oua,nunul are numai doua..u iu,iu,iu,iuuuu!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina de circa 2 kg
  • 1 cap de gaina
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • condimente pentru pui
  • trandafiri
  • margarete,crizanteme mici(nu puneti flori mai pentru ca acoperiti gaina)
  • spirandus(si alte floricele)
  • staniol
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gaina nasilor:

Se ia gaina (sa aiba tot scos din interiorul ei) si o spalam bine de tot.

intr-un castron amestecam ulei cu sare,piper,boia de ardei si condimente de pui.

Cu acest unguent,frecam puiul bine de tot si il lasam asa vreo 30 de minute,la frigider.

Apoi il puneti la rotisor si il rumeniti,dar sa fie bine patruns si in interior,sa fie bine facuta.

Daca nu aveti rotisor puteti sa il faceti pe sticla.

Luati o sticla,din sticla,de circa 1 litru,o umpleti pe 3 sferturi cu apa,infingeti puiul in ea.

Puneti sticla intr-o tava,si puneti apa si in tava.

dati la cuptor pana este bine facuta gaina.

cand e gata o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.

capul de gaina il prajiti in putin ulei.

pregatim o tava.

pe ea asezam niste spirandus si ceva floricele mici.

punem gaina peste.

capul il prindem de gaina cu niste scobitori.

de jur imprejur imbracati cu flori.

in cioc ii puneti un trandafir.

luati o bucata de staniol mai mare si o impaturiti dandu-i forma unui evantai.

acesta il asezati pe o parte a gainii.

Aceasta o duceti la restaurant si de acolo isi urmeaza cursul,asa cum am scris in introducere.

Cand bucatareasa aduce gaina,trebuie sa ii puneti acesteia in cioc o tigara aprinsa(asa se face la noi in zona).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina nasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

aziz 1

07.05.2011, 21:53

ina nasul avea sigur....... insa cite?...numai nasa stie

nadina73 1

08.05.2011, 01:31

super si la noi in Ardeal in unele locuri se mai pastreaza traditia sant stigaturi fel si fel ,care mai de care mai deochiate..............bine depinde si de nasi,nu se pot face glume cu oricine .Sa nt momente minunate,felicitari Roxi

Rocsi 1

08.05.2011, 12:08

-ina nu stiu eu....nasa stie...dar eu zic ca da
- bai mona asa e strigarea..nu imi invartiti vorbele
-nadinaaaa ce dor imi e de tine aici pe bucataras

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gaina cu sos de portocale