Gaina prajita ( metoda rapida)

de anisoara in Pui, 18 Iun 2010 | 10103 vizualizari

 

Astazi am prajit 4 pui de 1kg-1.2 kg fiecare. I-am prajit dupa o metoda foarte rapida si reusita ( cca 15 minute fiecare ) si am hotarat, sa expun reteta pe blog pentru a va fi de folos in cazuri exceptionale. Pozele sunt facute la repezeala , noaptea , dar sper sa vedeti si sa intelegi rezultatul finit.

 

INGREDIENTE

  • gaina de 1kg-1.2 kg
  • ulei 80-100 ml
  • sare
  • piper negru
  • frunza de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 de ceapa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gaina prajita ( metoda rapida):

Gaina se spala si se curata bine,si se inlatura toate maruntaiele  si grasimea din ea.. Cu un cutit ascutit se taie ( se despica ) pieptul in jumatate, de-a lungul lui. Tigaia cu ulei se incinge bine . Se pune in tigaie gaina cu spatele in jos. Deasupra ei se pune o farfurie plata si pe farfurie se adauga o greutate de 5-6 kg. In cazul de fata, am pus un ceaun cu apa. Se prajeste la foc maxim timp de 4-5 minute . Se scoate cu atentie platoul de deasupra si cu o lopatica de lemn se intoarce gaina pe cealata parte. Se pune platoul la loc si se prajeste inca 3-4 minute. Se condimenteaza dupa gust . Se intoarce din nou cu spatele in jos, si inainte de a pune platoul se toarna 80 ml de apa calduta amestecata cu 2 catei de usturoi pisat si se adauga frunza de dafin. Se pùne platoul deasupra si se prajeste -innabusa in acest sos primit. Apa se evapora, dar gaina isi trage mirosurile si sare de la mirodenii. Totul dureaza nu mai mult de 4 minute. Si gata .

Sfaturi :

1. Sa nu marinati sau sa ungeti cu smantana, mustar etc inainte de a o praji. Pentru ca se va innegri in timpul prajitului.

2. Daca aveti gaina mai mare de 1.5 kg , atunci procedati in urmatorul fel. Se taie de-a lungul pieptului si se inlatura/se scoate fileul de piept de gaina. Adica prajiti gaina fara carne din piept. Pe el o sa-l folosit la alte mancaruri.

3. Pe durata prajirii gainii, focul sa fie mereu la maxim .

4. Daca prajiti mai multe gaini, e necesar sa schimbati uleiul  dupa prajirea a 2 gaini, sa spalati tigaia  si sa procedarti din nou , cum este descris mai sus.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gaina prajita ( metoda rapida) 37838
retete culinare - Gaina prajita ( metoda rapida) 37839
retete culinare - Gaina prajita ( metoda rapida) 37840
retete culinare - Gaina prajita ( metoda rapida) 37841

COMENTARII (11)

epurasha2bb 1

19.06.2010, 16:55

maiculita!!ma ling pe buze efectiv!

Ubulika 1

21.06.2010, 14:25

auauauaua...dai mie pielita? please pleaseee pretty please

elena1988 1

25.03.2011, 12:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55