Galatopita

de LUK in Prajituri, 1 Dec 2011 | 5956 vizualizari

 

by Julie.Eu am injumatatit cantitatile pentru ca eram doar eu cu fetita acasa si m-am gandit ca e suficient pentru noi doua.Ingredientele date sunt cele injumatatite..

 

INGREDIENTE

  • 250ml lapte
  • 50gr zahar
  • 50gr gris
  • 25 gr unt
  • 2 oua
  • un varf de lingurita de scortisoara macinata(reteta originala e cu baton de scortisoara dar nu am avut)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galatopita:

Puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara.Cand incepe sa fiarba adaugati untul, grisul,in ploaie amestecam mereu pana cand se ingroase.Luati de pe foc si raciti grisul.(eu l-am mutat intr-un vas pe care l-am pus in congelator)Dupa ce s-a racit adaugati ouale si mixati le bine sa se incorporeze frumos..ungeti o tava cu putin unt si turnati grisul in ea.Lasati in cuptorul preincalzit 40-45min la foc mediu.Dupa ce stingeti focul mai lasati in cuptor 10min.Se consuma rece.

La inceput a crescut foarte frumos budinca apoi cand am scos-o din cuptor s-a ..subtiat..dar la gust a fost tare buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galatopita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

01.12.2011, 22:29

LUK 1

01.12.2011, 22:32

Mena nu mai dau ca e cam expirata ..am gatit-o de vreo 2 saptamani ..mai astepat ao zi doua s ami fac timp sa postez tortul cu 3 creme de ciocolata..din ala dau ca nu expira asa usor

Cris2711 1

02.12.2011, 00:56

ce imi plac mie mancarurile grecesti

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura greceasca galatopita