Galatopita

de anca_rm in Prajituri, 6 Ian 2015 | 34599 vizualizari

 

Galatopita este o reteta greceasca foarte gustoasa si denumirea ei inseamna placinta cu lapte. Seamana foarte bine cu grisul cu lapte doar ca este coapta si se poate servi cu dulceata de fructe, toping de fructe, miere de albine sau de ce nu sos de ciocolata sau caramel.

 

INGREDIENTE

  • -1200 ml lapte
  • -150 gr gris fin
  • -120 gr unt
  • -3 oua
  • -200 gr zahar
  • -scotisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galatopita:

Punem laptele pe foc si il lasam la incalzit , dar sa nu fiarba si sa nu se afume . In laptele cald adaugam untul si zaharul si amestecam cu un tel pana cand se topeste tot untul. Cand untul este topit in totalitate adaugam grisul si amestecam incontinuu sa nu se faca gogoloase.

Cand avem o compozitie mai groasa( ca si o smantana proaspata) oprim focul si lasam cateva minute sa se raceasca . Adaugam ouale amestecand bine dupa fiecare , scortisoara .

Tava in care urmeaza sa coacem placinta o ungem bine cu unt si turnam in ea compozitia

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1 h .

Oprim focul cand placinta este maronie deasupra si mai lasam in cuptor pentru 15 minute. Se serveste la temperatuta camerei cu toping de fructe.

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate folosi coaja razuita de lamaie sau portocala

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Galatopita 361336
retete culinare - Galatopita 361337
retete culinare - Galatopita 361338
retete culinare - Galatopita 361340
retete culinare - Galatopita 361341
retete culinare - Galatopita 361342
retete culinare - Galatopita 361344

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

07.01.2015, 02:51

Super -buna !!!

marcela1979 1

08.01.2015, 01:59

mirela0911 1

08.01.2015, 13:48

Buna, trebuie incercata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55