Galatopita (placinta cu lapte)

de Doralinda in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 13890 vizualizari

 

Traducerea e cam ......ciudata, dar gustul....minunat! Inca o reteta binecunoscuta in Grecia!

 

INGREDIENTE

  • 8-9 foi de placinta gen baclava
  • 115 gr unt
  • jumatate lingurita scortisoara
  • 4 oua
  • 280 gr zahar
  • 960 ml lapte caldut
  • 2 linguri amidon de porumb (cornflower)
  • un pliculet vanile
  • zahar pudra si scortisoara ptr decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galatopita (placinta cu lapte):

Ungem o tava cu diametru 35cm, cu unt, apoi luam cate o foiae de placinta si o strangem ca si cum facem un evantai pe lung si punem in tava incepand cu marginile si continuand spre interior.

Apoi ungem cu untul topit bine ca sa acopere toate foile si sa patrunda si intre, apoi presaram scortisoara.

Dam la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 25 min, pana devin aurii.

Intre timp pregatim crema: batem ouale cu zaharul, apoi adaugam cate putin din laptele caldut, vanilia si amidonul care in prealabil l-am dizolvat in putin lapte rece.

Cand s-au copt foile, scoatem tava din cuptor si punem cu un polonic crema peste, asigurandu-ne ca a patruns destul de bine si printre foi. Dam iar la cuptorul oreincalzit la 180C ptr cca 25-30 min, de fapt pana s-a intarit crema.

Placinta se serveste fierbinte cu zahar pudra si scortisoara presarata.

TIPS-URI

1

Daca va ramane placinta, o puteti puneti la frigider si cand vreti sa serviti, o incalziti putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galatopita (placinta cu lapte)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Doralinda 1

19.12.2013, 15:04

Bya

Raluca57 1

13.03.2014, 14:30

Mi-a iesit dementiala!!! Este buna si rece, este aratoasa, este spornica, este periculos de buna!!!! Sugestie: alegeti tava si dimensiunea pliului astfel incat sa ramana minim 1,5cm din foi deasupra cremei (adica sa ramana rumenite si crocante). Multumesc, Raluca.

Doralinda 1

13.03.2014, 15:38

Ma bucur nespus Raluca ca ti-a iesit buna!!! Si mie imi place si rece! Iti multumesc ptr incredere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert galatopita