Galbiori cu sos de rosii

de anca_rm in Mancaruri de legume, 18 Aug 2016 | 364 vizualizari

 

Ador galbiorii pentru mirosul lor inconfundabil.


In drumul de intoarece de la Sovata am gasit pe marginea soselei galbiori de padure . Am luat cativa in palme si i-am mirosit, un miros divin ,unic  .


Vazut ,placut ,cumparat. Ajunsa acasa am si pregatit o parte din ei  cu ce avem prin frigider . I-am pregatit cu rosii si oregano si i-am servit alaturi de un piure de cartofi. O mancarica satioasa si rapida .


 


 

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg galbiori bine spalati
  • 3 catei usturoi
  • 1 rosie mare (aprox 200 gr )
  • sare
  • piper
  • o lingurita oregano maruntit
  • o lingura ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galbiori cu sos de rosii:

Galbiorii i-am spalat si i-am curatat foarte bine . I-am lasat la scurs.

Intr-o tigaie antiaderanta am incins bine o lingura de ulei . Am pus galbiorii si i-am  lasat la foc mic pana cand au lasat ei apa .

Am pus usturoiul pisat si rosia decojita si taiata destul de mare .

Lasam sa scada sosul si sa se gateasca bine .

Asezonam cu sare si piper , amestecam de cateva ori si oprim focul .

Deasupra presaram oregano uscat .

Servim cald alaturi de cartofi, orez sau mamaliga.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Galbiori cu  sos de rosii 453910
retete culinare - Galbiori cu  sos de rosii 453911
retete culinare - Galbiori cu  sos de rosii 453912
retete culinare - Galbiori cu  sos de rosii 453913
retete culinare - Galbiori cu  sos de rosii 453914

COMENTARII (16)

elucubratiiculinare 1

21.08.2016, 15:30

deliciosi

mihaelar63 1

25.08.2016, 02:58

Interesant cu oregano !!! Am sa incerc

mirela0911 1

03.09.2016, 20:00

Ce bunatate ai facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D