Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt

de Sidy in Pui, 18 Sep 2012 | 14603 vizualizari

 

Clatitele pot fi atat dulci("crepes"), cat si sarate("galette"), iar umpluturile variaza de la cele mai simple, pana la combinatii spectaculoase.
Original, clatitele se serveau cu cidru, ulterior a aparut cea mai spectaculoasa forma de prezentare a clatitelor" crepes Suzette" (clatite flambate in lichior si suc de portocale).
Dar eu voi prepara galette...Reteta pe care o voi prezenta este a unor clatite fine si aerate , iar secretul lor consta in utilizarea apei minerale...

 

INGREDIENTE

- pentru clatite :

  • 2 oua
  • 700 ml apa minerala
  • 250 g faina alba
  • sare
  • piper
  • oregano

-pentru umplutura:

  • 1 piept de pui dezosat si fara pielite
  • 400 g ciuperci
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • chilli

-pentru sosul de capere:

  • 100 g capere murate
  • 50 g cascaval
  • 200 ml smantana
  • 150 ml iaurt
  • 2-3 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • oregano
  • sare
  • piper

-pentru gratinare:

  • 100 ml smantana
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g cascaval
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt:

Se bat ouale cu putina sare, se adauga faina, oregano si apa minerala si se amesteca pentru a se obtine un aluat omogen.  Trebuie sa iasa putin mai consistent , ca o smantana subtire.

Se coc apoi clatitele in tigaia Fissler, punand la inceput doi stropi de ulei in ea, o lasam sa se incalzeasca si apoi punem cu un polonic mic aluatul in tigaie.Coacem la foc mediu pe ambele parti, clatitele, apoi se aseaza pe un platou una peste alta, pe un platou.Alt ulei nu este necesar sa adaugam.

Preparam umplutura: feliile de piept le punem intr-un blender impreuna cu usturoiul si patrunjelul verde. Avem grija sa nu mixam trea mult sa nu se faca pasta ci sa ramana bucatele mari cat bobul de mazare.

Mixam si ciupercile apoi  punem pieptul si ciupercile intr-un bol, adaugam ouale, pesmetul si condimentele.

Amestecam bine sa se omogenizeze si lasam vreo 10-15 minute la rece sa se intrepatrunda aromele.

Apoi cu o lingura luam din compozitie si umplem clatitele, le impachetam ca pe sarmale si  le punem intr-un vas termorezistent , uns cu unt si presarat cu pesmet.

Smantana cu oul pentru gratinat, le batem bine , adaugam laptele si sarea si rasturnam compozitia peste clatite.

Deasupra radem cascavalul.

Dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru 45 de minute aproximativ , pina se face o crusta frumoasa aramie, deasupra.

Jumatate din capere le punem in blender( dupa ce le-am limpezit de otet), impreuna cu cascavalul, patrunjelul , usturoiul si 2 linguri de smantana. Mixam bine de tot, apoi adaugam restul de smantana, iaurt si condimente.

Cealalta jumatate de capere le punem intregi in sos.

Servim galettele cu sos deasupra, asa fierbinti.

Rezultat garantat si satisfactie maxima! Sunt convinsa ca o veti repeta , pentru ca sunt prea bune...

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt 178170
retete culinare - Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt 178171
retete culinare - Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt 178172
retete culinare - Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt 178173
retete culinare - Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt 178174
retete culinare - Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt 178175
retete culinare - Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt 178176
retete culinare - Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt 178177
retete culinare - Galette cu piept de pui si ciuperci scaldate in sos de capere cu smantana si iaurt 178178

COMENTARII (21)

bianca92 1

25.10.2013, 11:17

Consistente si gustoase

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 09:50

apetisante

Panacris 1

12.03.2015, 08:53

Super! Direct la favorite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21