Galina mia

de epurasha2bb in Pui, 6 Mai 2010 | 8591 vizualizari

 

inspiratie din JO

 

INGREDIENTE

  •  o gainusa (sau un pui grill daca nu gasiti gaina, insa gainusa englezeasca Cornish e mai buna pentru reteta mea, se fragezeste mai bine, are o culoare mai rosiatica si pielea mai putin grasa, am vazut in retetele frumosului Jamie Oliver)
  •  1 cartof dulce (folosit de americani pentru piure la masa de Thanksgiving alaturi de curcan);
  • 10 castane comestibile;
  • 1 borcanel mic de cirese de cocktail fara samburi;
  • 5 linguri de ulei de masline extravirgin presat la rece;
  • 2 linguri de mustar,
  • 1 lingura de miere,
  • 4 linguri de pesmet,
  • sare, piper;
  • ierburi aromate (cimbru, arpagic, frunze de dafin, usturoi, tarhon) sau 1 plic condiment pentru pui Provence Kotayni;
  • un cub de unt;
  •  fasole verde teci de la Bonduelle;
  • 1 ceapa alba mare;
  • 1 graunte de usturoi;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galina mia:

Se fierbe bine gaina/puiul grill in apa cu sare si apoi se baga la cuptor intr-o tava.

Gainusa se va freca pe toata suprafata cu ierburi aromate Provence de la Kotani (sau se face o tocatura fina din toate ierburile mentionate si se amesteca cu putin ulei de masline/unt, apoi se freaca cu mainile gaina ca un masaj).


Se pregateste o tava in care asezam gainusa in centru si pe langa ea castanele fierte, unele decojite altele nu, ciresele de cocktail fara samburi, cateva inele de ceapa alba, un graunte de usturoi, zeama in care a fiert gainusa si bucati din cartoful dulce yam care se taie bucati grosute in diverse forme, triunghi, patrat, sferturi.

Dupa ce s-a mai rumenit, puneti sos din tava cu lingura peste gainusa.


Apoi se pun tecile de fasole pe o sita la aburi si cand sunt gata se dau prin faina, unt topit, sare, piper alb, si pesmet, se coc in tava la cuptor pe hartie de copt.


Inelele de ceapa: se taie rondele mari de ceapa alba, se desfac cu grija inelele, se dau prin faina, miere si pesmet si se coc in tava pe hartie de copt, la cuptor, odata cu tecile de fasole verde.


Servim gaina intreaga pe un platou alaturi de teci de fasole verde prajite, castanele coapte, ciresele de cocktail, inelele de ceapa crocante si cartoful dulce yam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galina mia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (117)

epurasha2bb 1

07.06.2010, 18:29

gaby pai eu cred ca fata asta e frustrata ca nu stie sa faca si ea cu ochiul ca noi asa!restul iti explic pe privat

gaby_duceag 1

07.06.2010, 18:30

mai, pune virgula dupa gaby, ca eu nu-s frustrata, ca eu stiu sa fac) uite )

epurasha2bb 1

07.06.2010, 18:39

rezolvat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gaina umpluta cu clatite