Galuste cu caise

de divainbucatarie in Dulciuri, 28 Iul 2011 | 3732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mari – aproximativ 500g
  • 200 g faina
  • 1 praf sare
  • 600 g caise coapte
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 6 linguri pesmet
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 plic de zahar vanilat + 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de unt
  • zahar pudra – pentru servit
  • scortisoara (pudra)- optional pentru servit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu caise:

Procedam ca si la galustele cu prune, doar ca schimbam tipul de fructe.

Spalam caisele si le scoatem samburii fara a le taia in doua jumatati. Daca nu reusim vom folosi in galusca ambele jumatati. Le punem intr-un castron si le presaram cu zahar (si putina scortisoara daca va plac mai aromate). Fierbem cartofii in coaja cu putina sare. Dupa ce racesc ii dam prin razatoare. Amestecam cu faina astfel incat sa obtinem un aluat omogen.

Framanatam aluatul, intindem o foaie cu grosimea de ½ cm, pe care o portionam in dreptunghiuri suficient de mari cat sa imbrace caisele.

Le punem la fiert in apa cu putina sare. Vom sti ca sunt facute atunci cand se ridica la suprafata (nu au nevoie decat de 5 minute). Nu le lasam mai mult decat este necesar sa fiarba pentru ca vom distruge aluatul. Le scoatem din oala cu o paleta cu gauri, astfel incat sa se scurga apa de pe ele.

In timp ce galustele se fierb noi pregatim pesmetul, cu care vom tapeta galustele. Intr-o tigaie calim in unt pesmetul amestecat cu nuca macinata si zahar. Cand s-au rumenit le dam la o parte de pe foc. Intr-un castron adanc punem cateva galuste. Peste acestea punem 2 – 3 linguri de pesmet. Tinand castronul in maini incepem sa scuturam galustele. Ele se vor invarti si se tapeteaza singure.

Le servim cand se racesc, cu zahar pudra si scortisoara.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert galuste cu caise