Galuste cu gem de prune

de Patricia Iordache in Dulciuri, 7 Mar 2013 | 2837 vizualizari

 

Acest preparat este o varianta rapida a "Galustelor cu prune" care necesita timp mult mai lung de pregatire.
Galuste cu gem de prune se pot servi si in zilele de post ;)
Sotul meu nu ar manca galuste cu prune pentru nimic in lume, insa dupa ce am reusit sa-l conving sa guste o galusca cu gem, abia l-am mai putut opri din mancat :)

 

INGREDIENTE

  • - 250 gr. gris;
  • - 750 ml apa;
  • - 1/2 borcan gem de prune (este de preferat acela facut in casa);
  • - pesmet;
  • - zahar;
  • - 2 plicuri zahar vanilat;
  • - 1/2 esenta vanilie;
  • - zahar pudra vanilat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu gem de prune:

Cum preparam:

Punem la fiert, apa, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Cand a inceput sa fiarba adaugam in ploaie grisul si amestecam continuu cu un tel, pana obtinem un aluat tare.

Lasm grisul la racit. Luam o lingura de lemn cu care luam din compozitie, o presam in palmele unse cu putin ulei , ii facem o mica adancitura in mijloc si punem putin gem de prune. Inchidem cu grija galusca astfel incat sa nu iasa gemul. Procedam asa si cu restul de aluat si gem.

Intr-o tigaie punem putin ulei si prajim pesmetul cu zaharul pana se rumenesc, amestecand mereu.

Trecem galustele cu gem formate prin acest amestec si apoi ii dam prin zahar vanilat.

 

RETETA IN IMAGINI

Galuste cu gem de prune-0
Galuste cu gem de prune-1

COMENTARII (14)

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

07.03.2013, 10:20

trebuie sa incerc reteta, e mai simpla varianta ta

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

07.03.2013, 10:46

Da, iar gustul este exceptional!

Rocsi

Rocsi 1

08.03.2013, 20:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!