Galuste cu prune

de Julie in Dulciuri, 10 Sep 2010 | 11042 vizualizari

 

O reteta cu miros de toamna...ce aminteste de bunica si de copilarie.
Galusti cu prune- pe la noi, gomboti- pe la altii...oricum le-ai spune, sunt mari , umflate, parfumate, umplute cu prune dulci ,minunate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g cartofi,
  • 150 g faina,
  • 3 linguri gris,
  • 1 lingura ulei,
  • un praf de sare,
  • 1 lingura zahar
  • Pentru umplutura:
  • prune,
  • zahar cubic
  • Pentru finisare:
  • 300 g pesmet,
  • 3-4  linguri ulei,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 2 linguri zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se curata si se paseaza ,apoi se amesteca cu  gris, ulei, sare, zahar si faina. Pesmetul se rumeneste in ulei si se amesteca apoi cu zahar tos si scortisoara.

Prunele se spala si li se scot samburii avand grija sa ramana intregi. In locul samburelui se introduce un cub de zahar. Pontul asta il stiu de la Lia.  ;)

Din aluatul obtinut se formeaza galustele in mijlocul carora se pun prunele intregi. Pentru ca aluatul sa nu se lipeasca ,mainile se trec tot timpul prin faina.

Se pune un vas cu apa si un praf de sare  la fiert.  Cand aceasta da in clocot se adauga galustele si se fierb 10-15 minute ,pana ce se ridica la suprafata. Se scot din apa si se scurg bine, apoi se trec imediat prin amestecul de pesmet.

Migalos, dar ce gustos!  :)

 

RETETA IN IMAGINI

Galuste cu prune-0
Galuste cu prune-1
Galuste cu prune-2
Galuste cu prune-3
Galuste cu prune-4

COMENTARII (11)

Julie

Julie 1

11.09.2010, 11:14

Chiar mi se facuse o pofta... Multumesc mult tuturor!!

Corinuta

Corinuta 1

11.09.2010, 20:43

am papat si eu

Julie

Julie 1

11.09.2010, 20:45

Corina,pofta buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!