Galuste cu prune

de La Ancuta in Dulciuri, 10 Oct 2010 | 1946 vizualizari

 

by mama

 

INGREDIENTE

  • 1 kg catofi
  • 2 oua
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 lingura ulei
  • 400-500 g faina
  • 25 de prune maricele
  • 5-6 linguri de pesmet
  • 3 linguri de zahar
  • 2 plicuri  zahar vanilat
  • putin ulei sau unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Se spala prunele, se taie pe jumatate si se scot samburii.

Se spala cartofii, se curata si se taie ca pentru piure. Se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se zdrobesc bine.

In piureul astfel format se adauga 2 oua, zaharul si o lingura de ulei.

Se adauga apoi faina si se amesteca bine. Aluatul va fi putin mai lipicios.

Se pune intr-o oala apa la fiert, cu un praf de sare.

Pesmetul se pune in tigaie cu putin ulei sau unt si se perpeleste. Se amesteca ca sa nu se arda. Pesmetul astfel perpelit se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si zaharul vanilat.

Din aluat se formeaza bilute, pe masa bine infainata iar apoi se aplatizeaza in mana. Se pune o jumatate de pruna in mijloc si se inveleste in aluat. Se ruleaza in mana pana ia o forma rotunda.

Galustele astfel formate se baga cu o paleta in oala cu apa si se fierb la foc mic pana se ridica deasupra.

Se scot cu o paleta din oala si se tavalesc prin pesmetul cu zahar.

Este un pic de lucru, dar merita.

Pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

Galuste cu prune-0
Galuste cu prune-1
Galuste cu prune-2
Galuste cu prune-3
Galuste cu prune-4
Galuste cu prune-5

COMENTARII (17)

nadina73

nadina73 1

10.10.2010, 18:28

maria_claudia

maria_claudia 1

10.10.2010, 21:40

La Ancuta

La Ancuta 1

11.10.2010, 11:09

multumesc Maria

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12