Galuste cu prune

de dentistutza in Dulciuri, 13 Sep 2011 | 4037 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 300 gr faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura unt/margarina topita
  • 1 ou+1 galbenus
  • prune brumarii dulci
  • 3 lingurite zahar
  • scortisoara
  • 300 gr pesmet
  • 2-3 linguri unt/margarina
  • 5 linguri zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii spalati se fierb in coaja,in apa cu sare pana devin moi.

Se cojesc, se paseaza si se face un aluat cu faina,oul si galbenusul,zaharul si sarea. In functie de calitatea cartofului se mai poate adauga putina faina astfel incat sa obtinem un aluat cu care sa putem lucra,chiar daca mai ramane putin lipicios.

Se scot samburii din prune si jumatatile obtinute se presara cu zahar si scortisoara.

Pesmetul se rumeneste in unt/margarina si se indulceste dupa ce a devenit usor crocant.

Cu mana infainata se formeaza galuste care se fierb in apa clocotinda usor sarata. Se scot cu o spumiera atunci cand se ridica la suprafata si se pun direct in pesmet unde se tavalesc bine bine. Sunt bune si caldute si la temperatura camerei.

TIPS-URI

1

eu nu fac cantitati mari asa ca de obicei folosesc cam 800 gr. de cartofi cu coaja alba, dar nu modific restul de ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert galuste cu caise