Galuste cu prune

de dentistutza in Dulciuri, 13 Sep 2011 | 1953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 300 gr faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura unt/margarina topita
  • 1 ou+1 galbenus
  • prune brumarii dulci
  • 3 lingurite zahar
  • scortisoara
  • 300 gr pesmet
  • 2-3 linguri unt/margarina
  • 5 linguri zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii spalati se fierb in coaja,in apa cu sare pana devin moi.

Se cojesc, se paseaza si se face un aluat cu faina,oul si galbenusul,zaharul si sarea. In functie de calitatea cartofului se mai poate adauga putina faina astfel incat sa obtinem un aluat cu care sa putem lucra,chiar daca mai ramane putin lipicios.

Se scot samburii din prune si jumatatile obtinute se presara cu zahar si scortisoara.

Pesmetul se rumeneste in unt/margarina si se indulceste dupa ce a devenit usor crocant.

Cu mana infainata se formeaza galuste care se fierb in apa clocotinda usor sarata. Se scot cu o spumiera atunci cand se ridica la suprafata si se pun direct in pesmet unde se tavalesc bine bine. Sunt bune si caldute si la temperatura camerei.

 

TIPS-URI

1

eu nu fac cantitati mari asa ca de obicei folosesc cam 800 gr. de cartofi cu coaja alba, dar nu modific restul de ingrediente.

RETETA IN IMAGINI

Galuste cu prune-0
Galuste cu prune-1
Galuste cu prune-2
Galuste cu prune-3
Galuste cu prune-4

COMENTARII (11)

crysady 1

13.09.2011, 17:30

sunt delicioase!!!!

mamaieelena 1

13.09.2011, 19:27

adry88 1

13.09.2011, 21:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04