Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Cand am facut gemul,am ales 10 prune care erau mai mici cu care am facut galuste,ca dor mi-era.
Se curata cartofii de coaja,se taie mari si se pun la fiert in apa cu sare.Cand s-au fiert,se scurg bine de apa,se zdrobesc(sa fie ca ptr.piure),se adauga uleiul si ii lasam putin la racit.Treptat se adauga faina,franamtand bine cu mainile(trebuie sa obtinem un aluat ca de paine,dupa ce a dospit).Se face un sul din coca,pe care-l taiem in bucati.Luam in mana o bucata,o facem rotunda,o aplatizam si in mijloc punem pruna intreaga(pe care am dat-o in prealabil prin scortisoara),inchidem marginile si formam iara o bila.Dupa ce am facut toate galustele,le punem la fiert in apa clocotita cu sare.Sunt gata cand se ridica deasupra.Le luam cu o spumiera si le tavalim prin pesmet dupa care le pudram cu zahar amestecat cu zahar vanilat.
Pesmetul: intr-o tigaie,pe foc,se pun 6-8 ling.pesmet si se caleste pana capata o culoare aurie,se inchide focul si se adauga ulei,pana se incorporeaza tot pesmetul.
Pofta buna!!!
1
daca va ramane aluat,faceti un sul gros cam cat un deget,taiati la aceeasi lungime,fierbeti, dati-le prin pesmet si presarati cu zahar.Sunt foarte bune si asa,la noi le zice VUTANE.(a se citi vutzane)
2
galustele fara ou in compozitie,mie imi plac cel mai mult,sunt pufoase si nu-s cleioase deloc.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult