Galuste cu prune

de izulika in Dulciuri, 29 Aug 2012 | 2587 vizualizari

 

by MotanLaOale

 

INGREDIENTE

  • 350 g cartofi
  • 100 g faina
  • 100 g pesmet
  • 50 ml ulei
  • 60 g zahar ( cu scortisoara si vanilat)
  • 1 ou
  • 12-13 prune (depinde marimea lor)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Prunelor li se scot samburii si in locul lor se pune cate o lingurita de zahar. Pesmetul se rumeneste in 30 ml ulei apoi se amesteca cu zaharul vanilat. Cartofii se fierb in coaja cu un praf de sare, dupa ce au fiert se scot din apa si se curata de coaja, se adauga 20 ml ulei putina sare, apoi se zdrobesc ca pentru piure.

Se ia din compozitie cu o lingura apoi se pune putina faina in palma si se intinde pana ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm, apoi se ia cate o pruna se pune in mijloc si se formeaza galusca. Procedam asa pana terminam toata compozitia .

Dupa ce s-au racit se adauga oul si faina apoi se amesteca bine pentru a se incorpora faina si oul.

Intr-o oala se pune apa cu un praf de sare la fiert, cand da in clocot se adauga cate 6-7 galuste. Se lasa sa fiarba pana ies la suprafata. Se scot cu paleta si se da prin pesmetul amestecat cu zaharul vanilat.

 

RETETA IN IMAGINI

Galuste cu prune-0
Galuste cu prune-1
Galuste cu prune-2
Galuste cu prune-3
Galuste cu prune-4
Galuste cu prune-5

COMENTARII (14)

izulika

izulika 1

08.01.2013, 16:14

Da, am încercat sa modific insa n.am reușit reteta se poate modifica intr-o perioada de 3 zile de la data postarii o sa iau legătura cu bucataras, multumesc

diaconta

diaconta 1

08.01.2013, 16:29

Izulika,vorbeste cu Gaby sau cu Miha sa modifice

Bya Ralu

Bya Ralu 1

30.01.2013, 15:23

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24