Galuste cu prune

de LUK in Prajituri, 8 Sep 2012 | 1509 vizualizari

 

Cui nu i plac galustele cu prune?eu personal nu am mancat acest desert decat abia acum vreo 3-4 ani,facute de soacra mea.Bune.Mi am zis ca tre sa incerc si eu .Buun..doar ca nu prea mi au iesit prima data.De data asta m-am inspirat din retetele Laurei Laurentiu si am reusit sa prepar niste galuste delicioase!iata cum..

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 600gr cartofi rosii fierti in coaja(cantitate dupa decojire)
  • 2 oua mai mici
  • 8 linguri de faina(vedeti la ochi daca mai puneti a 8 a lingura,sa nu iese prea cleios aluatul)
  • 4 linguri de gris
  • 1vf cutit de sare
  • Pentru pesmet:
  • 3-4 linguri de ulei
  • 200gr pesmet
  • 3 linguri de zahar
  • 16 prune
  • faina pentru modelat
  • o oala mai mare cu apa
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

  Cartofii fierti si curatati de coaja ii taiem cubulete mai mari si ii mixam calduti cu ouale si praful de sare.Adugam apoi grisul si faina.Omogenizam.

-intr-o craticioara puneti uleiul si pesmetul la prajit,amestecati mereu,pana cand pesmetul e rumenit.Adaugati zaharul tos si mai amestecati de 2-3 ori apoi opriti focul.

Cum pregatim galustele:

-cartofii reci ii mixam cu ouale si sarea,adaugam grisul ,omogenizam,faina,omogenizam.Vom obtine un aluat mai lipicios dar asa si trebuie.

Prunele spalate le taiem pe jumatate dar nu de tot,doar cat sa putem scoate samburii.

Inainte sa modelam galustele punem pe foc o oala cu apa si putina sare,sa fiarba.

Modelam galustele.Tapetam palma cu faina si luam din aluat,aplatizam in mana,punem pruna in mijloc si inchidem sub forma unei bile.Mai rotim putin intre palme sa fie forma frumoasa apoi le punem in apa care trebe sa fie clocotita(sa faca bulbuci).Cand s-au ridicat la suprafata dam focul incet.Le mai lasam la foc mic 8-9 minute si le scoatem cu spumiera sau o lingura,cu grija ,in pesmet.Le rostogolim usor prin pesmet si le scoatem pe platoul de servire.

Se servesc pudrate cu zahar tos.

 

 

TIPS-URI

1

Puteti modela si cu mainele umede galustele,fara faina,dar asa nu riscati sa iese moi sau sa se imprastie.Pe de alta parte daca exagerati cu faina vor iesi prea tari...

2

puteti folosi unt in loc de ulei pentru a rumeni pesmetul

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Galuste cu prune 176659
retete culinare - Galuste cu prune 176660
retete culinare - Galuste cu prune 176661
retete culinare - Galuste cu prune 176662
retete culinare - Galuste cu prune 176663
retete culinare - Galuste cu prune 176664
retete culinare - Galuste cu prune 176665
retete culinare - Galuste cu prune 176666

COMENTARII (31)

LUK 1

09.09.2012, 16:18

multumesc LAura

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:04

mamaieelena 1

10.09.2012, 21:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29