Galuste cu prune

de patrick_2010 in Dulciuri, 4 Feb 2013 | 2361 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina
  • 2 oua
  • 5 cartofi de marime medie
  • zahar vanilat
  • jumatati de prune
  • zahar
  • scortisoara
  • 1 lingura margarina
  • sare
  • pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii se pun la fiert in coaja. Intre timp jumatatile de prune se umplu cu un amestec de zahar+scortisoara.

Dupa ce s-au fiert cartofii se curata si se piseaza cu o furculita, se adauga: ouale intregi, cca 3 linguri de zahar, 1 zahar vanilat, 1 praf de sare si 1 lingura de margarina. Se framanta totul si pe rand se adauga faina pana cand aluatul nu mai este lipicios.

Intre timp se pune la fiert intr-o oala apa cu putina sare

Se intinde o foaie din aluatul preparat, se imparte in patratele. In fiecare patratel se adauga cate o jumatate de pruna si se impatureste ca o minge.si se dau mingile prin faina

Cand apa da in clocot se adauga mingile. Dupa ce au fiert cca 5 minute se amesteca pt a vedea daca nu s-au prins de fundul oalei. Cand se ridica la suprafata se scot din apa intr-o sita sa se scurga.

Intr-o tava se pune putin ulei, cand uleiul e incins se adauga pesmetul (amestecand continu), cand acesta este rosiatic se opreste focul, se toarna din sita galustele cu prune. Se tavalesc in pesmet si se servesc cu zahar

Cine iubeste fff mult smantana poate adauga si smanatana la servire!!!!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Galuste cu prune-0
Galuste cu prune-1
Galuste cu prune-2
Galuste cu prune-3

COMENTARII (5)

patrick_2010

patrick_2010 1

04.02.2013, 17:08

patrick_2010

patrick_2010 1

04.02.2013, 17:09

cam complicata treaba)

Lau

Lau 1

04.02.2013, 17:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!