Galuste cu prune

de patrick_2010 in Dulciuri, 4 Feb 2013 | 2346 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina
  • 2 oua
  • 5 cartofi de marime medie
  • zahar vanilat
  • jumatati de prune
  • zahar
  • scortisoara
  • 1 lingura margarina
  • sare
  • pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii se pun la fiert in coaja. Intre timp jumatatile de prune se umplu cu un amestec de zahar+scortisoara.

Dupa ce s-au fiert cartofii se curata si se piseaza cu o furculita, se adauga: ouale intregi, cca 3 linguri de zahar, 1 zahar vanilat, 1 praf de sare si 1 lingura de margarina. Se framanta totul si pe rand se adauga faina pana cand aluatul nu mai este lipicios.

Intre timp se pune la fiert intr-o oala apa cu putina sare

Se intinde o foaie din aluatul preparat, se imparte in patratele. In fiecare patratel se adauga cate o jumatate de pruna si se impatureste ca o minge.si se dau mingile prin faina

Cand apa da in clocot se adauga mingile. Dupa ce au fiert cca 5 minute se amesteca pt a vedea daca nu s-au prins de fundul oalei. Cand se ridica la suprafata se scot din apa intr-o sita sa se scurga.

Intr-o tava se pune putin ulei, cand uleiul e incins se adauga pesmetul (amestecand continu), cand acesta este rosiatic se opreste focul, se toarna din sita galustele cu prune. Se tavalesc in pesmet si se servesc cu zahar

Cine iubeste fff mult smantana poate adauga si smanatana la servire!!!!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Galuste cu prune 202186
retete culinare - Galuste cu prune 202187
retete culinare - Galuste cu prune 202188
retete culinare - Galuste cu prune 202189

COMENTARII (5)

patrick_2010 1

04.02.2013, 17:08

patrick_2010 1

04.02.2013, 17:09

cam complicata treaba)

Lau 1

04.02.2013, 17:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55