Galuste cu prune

de Bya Ralu in Dulciuri, 5 Sep 2013 | 9658 vizualizari

 

M-am inspirat dupa reteta Jamilei sunt tare gustoase ,nu mai facusem niciodata http://www.bucataras.ro/retete/galuste-cu-prune-reteta-video-49895.html
Au iesit putin cam mari,dar nu am gasit prune mai micute:)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 1 kg de cartofi
  • 350 g faina
  • 250 g zahar+ 2 linguri de zahar
  • 300 g pesmet(este de ajuns 150 g)
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 50 g unt
  • praf de scortisoara
  • sare
  • esenta de portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare.Se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure si ii lasam sa se raceasca.

Prunele se taie pe o parte si se scot samburii,se pun intr-un castron cu cele 2 linguri de zahar.

Untul il punem intr-o craticioara,adaugam pesmetul si lasam sa se rumenesca putin.La sfarsit se adauga zaharul,praful de scortisoara si esenta de portocala,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Peste cartofi adaugam cele 2 oua,faina si uleiul si amestecam bine aluatul pana devine elastic si putin lipicios.Il lasam 5 minute sa se odihneasca.

Luam faina pe ambele palme si luat cate o bucata de aluat,o intindem bine in palme ,punem cate o prune si inchidem bine aluatul,o invartim ca pe o bila.

Se pun pe o farfurie presarata cu faina.

Asa se procedeaza cu toate galustiile pana terminam aluatul.

Pe foc punem o oala cu apa si sare la fiert.Cand a inceput sa clocoteasca se adauga pe rand bilele de aluat,(dar sa nu fie foarte multe,sa aiba spatiu intre ele.).

Cand se ridica la suprafata se scot si se dau prin pesmet.

Se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cartofii sa fie foarte bine pasati.

2

Nu folositi 300 g pesmet pentru ca este prea mult,mie mi-a ramas destul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune