Galuste cu prune

de cristina1985 in Prajituri, 27 Sep 2014 | 790 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg cartofi
  • 100 gr faina
  • 30 gr gris
  • 1/2 lg ulei+3-4 lg la pesmet
  • 500 gr prune ( eu pun 10 mai mari)
  • scortisoara
  • 150 gr pesmet
  • zahar
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Pesmetul se amesteca cu 3-4 lg ulei si se rumeneste putin. Apoi se inchide  aragazul si se pune zahar (2-3 lg).

Cartofii fierti in coaja si apoi curatati, se zdrobesc ( cat sunt fierbinti) si se amesteca cu 1/2 lg ulei.Dupa ce s-au racit se adauga faina, grisul, oul si se imparte aluatul in 10-11 buc ( depinde de marimea prunelor);sau se imbraca fiecare pruna cu aluat.

Prunele spalate se taie pe o parte si se scot samburii.Se introduce in fiecare pruna scortisoara.

Se pune apa cu sare (1/2 lg-ta ) intr-o oala mare, la fiert cu capac. Cand fierbe apa se pregatesc galustele. Se pune cate o pruna in aluat si se da forma rotunda cu putina faina. Se pun in oala galustele si se desprind cu o lingura de pe fundul oalei.Se lasa la fiert la foc mic, cu capacul tras 15  minute.Cratita se ia de pe foc si galustele se lasa in apa, acoperite inca 15 minute.Se scot si se trec prin pesmetul prajit in ulei.Se pune zahar, zahar vanilinat, zahar pudra si scortisoara.

   

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Galuste cu  prune 343832
retete culinare - Galuste cu  prune 343833
retete culinare - Galuste cu  prune 343834
retete culinare - Galuste cu  prune 343835
retete culinare - Galuste cu  prune 343836
retete culinare - Galuste cu  prune 343837
retete culinare - Galuste cu  prune 343838
retete culinare - Galuste cu  prune 343839
retete culinare - Galuste cu  prune 343840

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (1)

MotanLaOale 1

27.09.2014, 23:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55