Galuste cu prune

de JulyCris in Dulciuri, 1 Oct 2014 | 3415 vizualizari

 

Am tot auzit de "gomboti",sau galuste cu prune,dar nu m-a incercat curiozitatea pana acum cand mi-am propus sa le incerc. Asa ca,zis si facut. Avand prune,mi-am propus sa incerc ca deh...peste tot auzeam si vedeam comentarii despre aceasta reteta. Aveam in cap ca nu-mi plac aceste galuste. Nu stiu de ce,dar am impresia ca,odata demult,pe vremea cand eram copil,am mancat si am ramas cu niste amintiri,cum ca,nu mi-ar fi satisfacut papilele gustative la vremea aia. Oricum,dupa muuulta vreme,mi-am propus sa le incerc si eu. Si bine am facut,pt ca au fost foooarte bune! Mi-au placut tare mult. Si nu numai mie,ci intregii familii. :-)

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 gr cartofi
  • 50 gr unt
  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • praf de sare
  • putin ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • Prune
  • 14 prune medii,bine coapte
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingura scortisoara
  • Pesmet
  • 12 linguri pesmet
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 6 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii ii spalam si-i curatam,apoi ii punem la fiert in apa cu un praf de sare si coaja de lamaie.Prunele le spalam,le taiem pe jumatate,scoatem samburii si presaram peste ele zahar si scortisoara.Cartofii fierti se scurg de apa,ii zdrobim ca la piure,apoi adaugam untul,faina,sarea si ouale.Framantam pana obtinem un aluat lipicios. Ne ajutam cu putin ulei pe maini ca sa framantam aluatul. Aveti grija,ca este un aluat mincinos,care cere multa faina. Mai adaugati daca vi se pare prea moale,dar nu foarte multa pt ca se vor intari foarte tare la fiert.
Pesmetul- Punem untul la incalzit intr.o tigaie,adaugam pesmetul si amestecam continuu pana se rumeneste putin. Nu lasati prea mult pt ca se arde si se amaraste. Adaugam zaharul si scortisoara dupa ce am oprit focul.

Pregatim galustele.
Ne infainam mainile si rupem bucati din aluat,aplatizam,incorporam prunele,una cate una si formam galuste.
Aluatul trebuie sa fie perfect lipit,altfel se va desface la fiert. Le punem la fiert in apa cu un praf de sare,dupa ce apa a dat in clocot. Dam focul mic si le lasam 4-5 minute,pana cand galustele se ridica deasupra. Daca nu se ridica,le ajutati cu o paleta,pt ca probabil s.au lipit. Le scoateti cu ajutorul unei spumiere si le rostogoliti prin pesmet cu zahar si scortisoara.Le punem pe un platou si le lasam sa se raceasca.Apoi sunt bune de papat. :)
Foarte,foarte bune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune