Galuste cu prune

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 24 Oct 2014 | 5718 vizualizari

 

Este reteta mamei mele: e foarte usoara si expeditiva.

 

INGREDIENTE

  • Pentru galuste
  • 750 g prune spalate si uscate cu un prosop de bucatarie
  • 350 g faina
  • 2 pahare de apa (500 ml)
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Pentru pesmet
  • 10 linguri de pesmet
  • 75 g unt (sau ulei)
  • 4-5 linguri de zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Se pune apa cu sare la fiert si cand clocoteste se adauga 200 g faina; se face un aluat care se rastoarna pe planseta si se lasa la racit. Se adauga oul si restul de 150 g de faina. Se formeaza un rol din care se taie rondele de 1,5 cm grosime.Se imbraca fiecare pruna in aluat.

Se pune la fiert apa cu un praf de sare sic and clocoteste se adauga galustele; se fierb la foc mic pana se ridica la suprafata.

Intre timp se prepara pesmetul. Intr-o tigaie anti-aderenta se topeste untul si se adauga pesmetul; se prajeste pana ia o culoare aurie. Se pune intr-un bol si se amesteca bine cu zaharul.

Se scot galustele si se scurg, apoi se tavalesc prin pesmet. Se scot pe un platou.

Se servesc fierbinti.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Galuste cu prune-0
Galuste cu prune-1
Galuste cu prune-2
Galuste cu prune-3
Galuste cu prune-4
Galuste cu prune-5
Galuste cu prune-6
Galuste cu prune-7
Galuste cu prune-8
Galuste cu prune-9
Galuste cu prune-10
Galuste cu prune-11
Galuste cu prune-12
Galuste cu prune-13
Galuste cu prune-14

COMENTARII (15)

Panacris 1

24.10.2014, 21:33

Bună și varianta aceasta! Rapidă și la fel de gustoasă!

Rocsi 1

24.10.2014, 21:53

anca_rm 1

25.10.2014, 11:17

veau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04