Galuste cu prune

de Aletta in Dulciuri, 24 Iul 2015 | 1228 vizualizari

 

Este sezonul prunelor si de ce sa nu fac aceasta reteta minunata, GALUSTE CU PRUNE!

 

INGREDIENTE

  • 400 g cartofi
  • 100 g faina
  • 1/2 lingurita ulei
  • 200 g gris
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • prune
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cantitatile de ingrediente sunt pentru o portie,aproximativ 12-15 galuste.

Eu am folosit cantitatile pentru 3 portii,mai precis 1200 g cartofi, 300 g faina, 1 lingurita jumatate de ulei, un praf de sare.

Cartofii se fierb in coaja, reci se decojesc(eu ii curat fierbinti,pentru ca nu am rabdare sa se raceasca ;)) si se dau pe razatoarea mica.

Pe o planseta se toarna faina,se face o gropita in mijloc si se adauga cartofii razuiti,uleiul si sarea.

 Se face un aluat, sul (lipicios) si se formeaza bilute cu o pruna in mijloc.

Se pun in apa clocotita si cand ies la suprafata sunt fierte.

Se pune grisul intr-o tava sau tigaie pe foc pana se rumeneste si galustele se trec prin gris. Se adauga zaharul in ploaie peste sau se poate amesteca direct cu grisul rumenit.

Se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

se foloseste exact cantitatea de ulei precizata pentru a nu iesi galustele prea moi.

2

in apa clocotita se adauga cate 15 -20 galuste,depinde de cat de mare e oala in care ati pus apa la fiert pentru a nu se lipi unele de altele.

RETETA IN IMAGINI

Galuste cu prune-0
Galuste cu prune-1
Galuste cu prune-2
Galuste cu prune-3
Galuste cu prune-4
Galuste cu prune-5

COMENTARII (17)

Moni_alex

Moni_alex 1

25.07.2015, 17:58

bune!

Gicuta69

Gicuta69 1

27.07.2015, 07:40

Aletta

Aletta 1

28.07.2015, 23:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!