Găluște cu prune

de iri_iri in Dulciuri, 3 Oct 2015 | 1028 vizualizari

 

Este un desert pe care l-am descoperit acum ceva vreme, nu prea dulce si destul de econom daca ma gandesc bine. Așa cum imi place mie, sper sa va placă la fel de mult!

 

INGREDIENTE

  • 750g de cartofi;
  • 2 ouă;
  • 3 linguri de griș;
  • 200g de făină;
  • Sare, ulei;
  • 200g pesmet;
  • 2 linguri de unt;
  • 2 linguri de zahar+4 linguri pentru pesmet;
  • prune .
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Găluște cu prune:

Pentru inceput, curățăm cartofii de coajă, îi spălăm si îi punem la fiert intr-un vas cu apă cu puțină sare.

Separat spălăm prunele, după care le scoatem sâmburii, le așezăm intr-un castron peste care adaugam 2 linguri zahar  si amestecăm pentru a se lipi zaharul prune.

Apoi într -o tigaie punem untul la topit după care adăugăm  pesmetul. Se lasa pe foc pana pesmetul devine roșcat,  amestecând mereu. Se va scoate după aceea pe o farfurie si se va amesteca cu alte 4 linguri de zahar.

După ce cartofii sunt fierți, se va scurge de apă, se vor zdrobi bine cat sunt calzi si se va lasa pana ce se vor răci. 

După ce cartofii s-au răcit, se vor adăuga: ouăle, grisul si făină;  amestecandu-se până se formează un aluat lipicios.

Se vor lua  bucati din aluat si se va da forma de parjoala mai mare iar in centru se va aseza pruna intreanga (sau 1/2 de prună,  la alegere)apoi se va uni capetele astfel încat sa se formeze o bilă (mi-au iesit 18 bile).

Se va proceda astfel pana se va termina compozitia si se vor aseza pe o farfurie întinsă. 

Separatse va pune la fiert apă  in care am adaugat un pic de sare dar si ulei, iar când apa incepe să fierba, se va adauga cât  3-4  bile. 

Cand se vor ridica la fel ca si colțunași,  se vor scoate si se vor tavali prin pemet cat sunt calzi.

Se pot servi atat calzi cat si reci.

 

TIPS-URI

1

Cartofii trebuie sa fie albi, pentru ca sunt mai fainosi si se zdrobesc mai ușor.

2

Dacă se dorește a manca mai dulce, se poate adauga în compoziție și 1-2 linguri de zahăr , dar să fie pudră

RETETA IN IMAGINI

Găluște cu prune-0
Găluște cu prune-1
Găluște cu prune-2
Găluște cu prune-3
Găluște cu prune-4
Găluște cu prune-5
Găluște cu prune-6
Găluște cu prune-7
Găluște cu prune-8
Găluște cu prune-9

COMENTARII (9)

 merisor

merisor 1

03.10.2015, 20:56

Cele mai bune!

iri_iri

iri_iri 1

03.10.2015, 22:37

Multumesc frumos!

mirela0911

mirela0911 1

05.10.2015, 14:50

Placeeee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!