Galuste cu prune

de mihasara in Dulciuri, 15 Oct 2015 | 1123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 150 gr faina
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
  • 1 praf sare
  • 0.5kg prune
  • 2 lingurite scortisoara
  • 50 gr unt
  • 150 gr pesmet
  • 100 gr zahar brun
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

  1. Intr-o tigaie incapatoare  incingem untul dupa care adaugam pesmetul. 
  2. Il lasam sa se rumeneasca amestecand  din cand in cand sa nu se lipeasca.
  3. Luam de pe foc si adaugam zahar, zahar vanilat si scortisoara.
  4. Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si cat sunt inca fierbinti ii pasam.
  5.  Adaugam faina, sarea, grisul, putina scortisoara, 1 plic de zahar vanilat plus oul si amestecam pana obtinem un aluat lipicios.
  6. Scoatem samburii prunelor taindu-le doar pana la jumatate si in locul samburilor adaugan zahar brun amestecat cu scortisoara.
  7. Cu mainile "unse" cu faina, luam o bucata de aluat o modelam in forma de biluta si apoi asezam pruna in mijlocul ei.
  8. Strangem usor la capat ca sa se lipeasca bine aluatul. 
  9. Modelam din nou usor cu palmele ca sa ii dam forma rotunda.
  10. Punem apa la fiert cu un praf de sare.
  11. Scufundam galustele in apa. 
  12. Cand s-au ridicat deasupra sunt gata. 
  13.  Scoatem galustele din apa cu ajutorul unei palete si le dam prin pesmet cat sunt fiebinti.
 

COMENTARII (11)

T I M E A

T I M E A 1

15.10.2015, 22:46

mihasara

mihasara 1

16.10.2015, 08:44

Va multumesc!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

17.10.2015, 09:01

Tare bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!