Galuste cu prune

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 7 Aug 2016 | 10285 vizualizari

 

Ma intrebam ce poate sa iasa din cartofi cu prune si a iesit ceva dulce in final.
Mie mi s-au parut destul de bune galustele, dar daca le vreti mai dulci puteti sa puneti zahar si in compozitia de cartofi. 
Pesmet a mai ramas destul de mult, asa ca as zice ca puteti sa puneti si 100 g si in cazul acesta puteti reduce si cantitatea de zahar.
Pentru reteta m-am inspirat de la Jamila Cuisine.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi curatati de coaja si taiati cubulete;
  • o lingurita sare;
  • un baton de scortisoara;
  • 25 g unt;
  • 150 g pesmet;
  • 125 g zahar;
  • o lingurita de pudra de scortisoara;
  • 8 prune (sau mai multe, in functie de cat de mari faceti galustele) + doua linguri zahar;
  • un ou;
  • o lingura ulei;
  • 175 g faina sau cat cuprinde;
  • apa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga si batonul de scortisoara. 

Pesmetul se prajeste in unt intr-o tigaie si se amesteca continuu pana cand pesmetul devine auriu. Se adauga 125 g zahar si o lingurita de pudra de scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic 1-2 minute. Se transfera continutul tigaii intr-un alt vas si se lasa sa se raceasca.

Prunele se spala, li se scot samburii si se amesteca cu cele doua linguri de zahar.

Dupa ce cartofii au fiert, se pun intr-o strecuratoare, se clatesc cu apa rece si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se paseaza si se amesteca cu putina sare, un ou, o lingura de ulei si faina cat cuprinde astfel incat sa iasa un aluat omogen si usor lipicios. 

Se pune o oala cu apa la foc.

Cu mainile pline de faina se aplatizeaza o parte din aluat, se pune o pruna in mijloc si se impatureste in el, formand o bila. Se procedeaza tot asa pana cand se termina aluatul.

In apa clocotita se adauga galustele, cate 2-3 pe rand, si se lasa sa fiarba. Sunt gata atunci cand se ridica la suprafata. Se scot din apa si se dau prin pesmet. 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Meea 1

10.08.2016, 23:28

ce bine arata

tina58 1

14.08.2016, 10:10

Abia astept sa fac si eu. Eu fierb cartofii in coaja ca sa nu traga prea multa apa. Am incercat si ca tine dar e mai bine daca sunt in coaja.

Rahela Velicu 1

13.07.2021, 14:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gomboti (galuste) cu prune