Galuste cu prune

de -Licurici- in Dulciuri, 9 Sep 2016 | 405 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g prune (10 prune);
  • Pentru aluat: 500 g cartofi alb (5 cartofi medii); 1 ou; 3 linguri zahar; 3 linguri de faina; 1 lingura gris; un praf de sare.
  • Pentru crusta: 100g biscuiti, 100g unt; 3 linguri zahar brun; 1 lingura scortisoara rasa.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Prunele se spala, se cresteaza putin si se scoate samburele.

Pentru crusta, se topeste untul si se adauga biscuitii zdobiti. Se rumenesc putin, apoi se ia dupa foc si se adauga zaharul si scortisoara.

Se pune o oala (4-5l) cu apa  si putina sare la foc, sa fiarba pana sunt gata galustele.

Cartofii se spala si se pun la fiert. 

Cand sunt fierti, se curata de coaja, apoi se zobesc sau se dau prin masina de tocat.

Cartofii se amesteca cu celelalte ingrediente (ou, zahar, putina sare, faina, gris) si 2-3 linguri din crusta de biscuiti, pana se formeaza un aluat. 

Aluatul se face sul si se taia cu cutitul in 10 parti egale.

Fiecare bucatica de aluat se intinde cu mana si se imbraca cu ea o pruna.

Galustele formate se pun in apa clocotita si se lasa pana se ridica.

Se scot si se "tavalesc" prin crusta de biscuiti.

 

Le-am servit calde.

 

RETETA IN IMAGINI

Galuste cu prune-0
Galuste cu prune-1
Galuste cu prune-2
Galuste cu prune-3
Galuste cu prune-4
Galuste cu prune-5
Galuste cu prune-6
Galuste cu prune-7
Galuste cu prune-8
Galuste cu prune-9
Galuste cu prune-10
Galuste cu prune-11
Galuste cu prune-12
Galuste cu prune-13
Galuste cu prune-14
Galuste cu prune-15

COMENTARII (16)

-Licurici-

-Licurici- 1

12.09.2016, 11:06

Chiar sunt bune A fost prima data cand am facut si am mancat, iar ieri am mai facut o tura

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

14.09.2016, 14:03

Foarte bune! Imi place si recipientul - cu zahar presupun ca e!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

14.09.2016, 15:47

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!