Galuste cu prune din compot

de Angelina_Elena in Dulciuri, 11 Iul 2012 | 5773 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 kg cartofi
  • cca. 200-250 g faina
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar tos
  • prune din compot
  • pesmet
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune din compot:

Taiem cartofii ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ii pasam, apoi ii lasam la racit.

Scoatem prunele din compot, le scoatem samburii si le lasam la scurs.

Dupa ce s-au racit cartofii, adaugam peste ei oul, un praf de sare, faina putin cate putin si framantam astfel incat sa ne rezulte un aluat nu foarte tare.

Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare.

Pe o planseta presaram faina, luam cate o bucata de aluat, o dam prin faina, o aplatizam si punem in mijlocul ei cate o bucata de pruna, o rotunjim si o punem in apa clocotita. Lasam sa fiarba pana cand galustele se ridica la suprafata. Procedam la fel si cu restul de aluat.

Cand s-au ridicat la suprafata, scoatem galustele cu o paleta, le punem pe o farfurie, apoi le dam prin pesmetul amestecat cu 2 linguri de zahar tos.

Se servesc calde, iar cine doreste mai poate adauga zahar!:)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Galuste cu prune din compot 169827
retete culinare - Galuste cu prune din compot 169828
retete culinare - Galuste cu prune din compot 169829

COMENTARII (45)

Angelina_Elena 1

13.07.2012, 20:14

Alba_zori

Bamsse 1

14.07.2012, 12:20

ce bunatate.... mi-era dor de niste galuste cu prune!

Angelina_Elena 1

21.08.2012, 17:05

asa este, sunt foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55