Galuste cu prune (fara cartofi)

de Criss in Dulciuri, 13 Sep 2015 | 21139 vizualizari

 

Galuste cu prune am tot facut si vara si toamna si iarna (cu prune congelate), dar mereu am facut dupa clasica reteta cu cartofi. De aceasta data am facut o varianta mult mai simpla si mult mai rapida, cu aluat oparit asemanator celor de eclere. Galustele sunt moi, pufoase, se lucreaza usor si foarte repede cu acest tip de aluat asa ca ma mai gandesc daca ma reintorc la vechea mea reteta. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 16 bucati:
  • -300 ml apa
  • -3 linguri ulei
  • -1 praf de sare
  • -250 g faina
  • -1 ou
  • -8 prune marisoare
  • -100 g unt
  • -150 g pesmet
  • -zahar
  • -pudra de scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune (fara cartofi):

(Eu am avut prune mai mari, dar daca folositi prune bistritene mai mici, va vor iesi mai multe bucati.) Prunele se spala, se sterg cu prosop de hartie, se taie in doua si se indeparteaza samburii.  Intr-o tigaie antiaderenta se topeste untul, se adauga pesmetul si se rumeneste pana devine auriu.

Apa, uleiul si sarea se pun la fiert. In momentul in care apa incepe sa clocoteasca, se ia deoparte si se adauga toata faina. Se amesteca rapid cu o lingura de lemn si se lasa deoparte sa se raceasca putin, atat cat sa puteti framanta cu mana. Se adauga oul si se framanta cu mana pana cand se inglobeaza oul in aluat. Aluatul va fi elastic si nelipicios. Daca se mai lipeste de mana, mai adaugati putina faina.

Din aluat se face un sul mai gros pe planseta infainata si se taie bucati cam de 2 cm. Se aplatizeaza cu mana, se pune cate o jumatate de pruna si se inveleste. Se da fiecare galusca prin faina astfel incat sa nu se lipeasca de masa de lucru pana cand le terminati de facut pe toate. Se fierb in apa clocotita cu putina sare.  Se scot cu o paleta si se tavalesc prin pesmetul rumenit. Se servesc cu zahar si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune (fara cartofi)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Criss 1

14.09.2015, 13:21

Multumesc dragelor.

deyutzky 1

15.09.2015, 10:21

La favorite Chiar voiam sa încerc o varianta fără cartofi

Criss 1

15.09.2015, 12:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune