Galuste cu prune - Gomboti

de irena in Dulciuri, 5 Mar 2012 | 3968 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr prune,
  • 500 gr cartofi fierti si zdrobiti ,
  • 200 gr faina,
  • 2 oua,
  • 100 gr zahar,
  • 100 gr pesmet,
  • 75 gr unt,
  • vanile.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune - Gomboti:

Cartofii curatati,fierti si zdrobiti se amesteca cu 50 gr unt topit,cu ouale si cu faina.Rezulta un aluat din care pregatesc galustele,iar in mijlocul fiecareia pun o pruna.

In restul de unt se prajeste pesmetul, zaharul,vanilia, ptr 5 min sau pana capata o culoare aurie.

Dupa ce am format galustele,se pun la fiert intr o oala cu 3 l apa clocotita si se continua fierberea, la foc mic ptr cca 20 min.Galustele se scot din apa,se scurg si se trec prin pesmetul amestecat cu zahar si vanilie.Se pun intr o forma termorezistenta si se dau la cuptor ptr 5 min, la foc mediu.

 

TIPS-URI

1

In loc de prune se pot folosi si caise sau piersici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune - Gomboti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (14)

irena 1

06.03.2012, 11:48

Cu placere va ofer !

MIUTA 1

06.03.2012, 16:20

Imi place

irena 1

07.03.2012, 09:12

Multumesc !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune