Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Acesta este unul din dulciurile copilariei mele foarte simplu de preparat si gustos de care imi aduc aminte cu mult drag de fiecare data :)
Punem intr-o craticioara la fiert la foc mic iaurtul. Adaugam 4 linguri zahar, vanilia, sarea si ouale batute si amestecam bine. Cand iaurtul incepe sa fiarba usor, turnam cate putin gris si amestecam cu telul, pentru a nu forma cocoloase. Cand grisul incepe sa se ingroase, tragem craticioara de pe foc si lasam sa se raceasca cca 15 minute.
Intr-o tigaie topim untul si adaugam pesmetul amestecat cu 2 linguri zahar, si lasam sa se rumeneasca putin. Din compozitia de gris luam cu lingura galuste si le punem in pesmet. Le intoarcem usor pe toate partile pentru a se accoperi cu pesmet.
Servim caldute (eventual le mai incalzim 5 minute in cuptor). Puteti servi cu dulceata, asa cum am facut eu :) Este delicios si numai bun daca aveti copii!
Mai de aproape...Bon appetit!
1
Serviti cu sosuri dulci, dulceata, sirop de artar, etc
2
Puteti doar pudra cu cacao sau scortisoara dupa preferinta
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult