Galuste de gris cu iaurt

de ExploraCuisine in Dulciuri, 15 Apr 2011 | 13596 vizualizari

 

Acesta este unul din dulciurile copilariei mele foarte simplu de preparat si gustos de care imi aduc aminte cu mult drag de fiecare data :)

 

INGREDIENTE

  • 700 ml iaurt    
  • 200 g gris    
  • 2 oua    
  • 6 linguri zahar    
  • 150 g pesmet    
  • 50 g unt    
  • vanilie    
  • 1 vf sare    
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste de gris cu iaurt:

Punem intr-o craticioara la fiert la foc mic iaurtul. Adaugam 4 linguri zahar, vanilia, sarea si ouale batute si amestecam bine. Cand iaurtul incepe sa fiarba usor, turnam cate putin gris si amestecam cu telul, pentru a nu forma cocoloase. Cand grisul incepe sa se ingroase, tragem craticioara de pe foc si lasam sa se raceasca cca 15 minute.

Intr-o tigaie topim untul si adaugam pesmetul amestecat cu 2 linguri zahar, si lasam sa se rumeneasca putin. Din compozitia de gris luam cu lingura galuste si le punem in pesmet. Le intoarcem usor pe toate partile pentru a se accoperi cu pesmet.

Servim caldute (eventual le mai incalzim 5 minute in cuptor). Puteti servi cu dulceata, asa cum am facut eu :) Este delicios si numai bun daca aveti copii!

Mai de aproape...Bon appetit!

TIPS-URI

1

Serviti cu sosuri dulci, dulceata, sirop de artar, etc

2

Puteti doar pudra cu cacao sau scortisoara dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de gris cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte, stafide si dulceata de gutui