Galuste din malai cu capsuni

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 22 Mai 2013 | 1519 vizualizari

 

Sezonul capsunilor este cel mai bine primit, prevesteste o primavara calda cand vara se aproprie cu pasi repezi, cand totul este inflorit, cand legumele si fructele proaspete de gradina revin in prim-plan, cand totul e zen si culoare si soare.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru galuste:
  • - 500 ml iaurt grecesc;
  • - 75 grame zahar brun;
  • - 150 grame faina de malai;
  • - 1/2 lingurita praf de scortisoara;
  • - 1/2 lingurita esenta de vanilie.
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • - 1 lingurita de unt;
  • - 8-10 capsuni de marime medie.
  • Pentru sos/ glazura folosim:
  • - 200 grame capsuni (sau 6 capsuni mari);
  • - 1-2 linguri miere;
  • - 1 lingurita praf de ghimbir.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste din malai cu capsuni:

1.  Intr-o craticioara turnam iaurtul cu zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand continuu.

2. Se adauga treptat malaiul, amestecand sa nu se formeze cocoloase.

3. Se amesteca pana cand malaiul s-a fiert, dupa care se adauga scortisoara si esenta de vanilie.

4. Se lasa putin la racit, timp in care ne ocupam de caspuni.

5. Untul se topeste in tigaie si se adauga capsunii intregi (curatati, spalati si stersi in prelabil) care se dau pentru un minut-doua prin unt.

6. Din malai se formeaza galuste intre palmele umezite cu apa, dupa care se insereaza cate o capsuna si se revine la forma rotunda.

7. Pentru glazura: capsunii se curata, se spala, se sterg si se taie marunt. Se adauga mierea si praful de ghimbir si se amesteca. Pana la servire sosul se pastreaza la frigider.

8. In momentul servirii, deasupra galustelor se pun cate 2-3 linguri din sos (glazura).

 

RETETA IN IMAGINI

Galuste din malai cu capsuni-0
Galuste din malai cu capsuni-1
Galuste din malai cu capsuni-2
Galuste din malai cu capsuni-3
Galuste din malai cu capsuni-4
Galuste din malai cu capsuni-5

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (21)

Rocsi

Rocsi 1

23.05.2013, 11:27

Ce faine sunt!

_Alina_

_Alina_ 1

23.05.2013, 11:57

Grozave!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

23.05.2013, 18:11

Multumesc tare mult, Adriana, Rocsi, Ursulina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24