Galuste “infailibile” pentru supa

de Doinavar in Supe, 14 Feb 2013 | 11456 vizualizari

 

De cate ori aveam musafiri si voiam sa ii uimesc cu galustele mele, imi ieseau “ghiulele”, de frica sa nu mi se farame. Prin cartile de bucate sunt tot felul de idei: sa faci aluatul mai moale, sa le pui imediat in supa, sa incerci cu cate una si daca se farama, mai pui gris. La un ou, nu mai mult de o lingura de gris, albusul batut spuma, bunica-mea punea 2 linguri de untura de porc . Ieseau galuste gretoase de porc. Niciodata nu-mi ieseau ca lumea.
Pana intr-o zi... Am uitat compozitia de galuste, m-am luat cu alte treburi si cand am vazut ca s-a cam intarit am vrut s-o arunc, sa fac altele. Dar mi-am zis sa incerc totusi … Fenomenal!!! Nici vorba sa se mai farame, sa-mi iasa ghiulele sau sa nu creasca. De atunci mi-am mai cizelat reteta si v-o dau si voua.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou,
  • 1 varf de cutit mic, mic, mic de bicarbonat de sodiu alimentar,
  • cateva picaturi otet sau zeama de lamaie,
  • 1 lingura ulei,
  • 4-5 linguri de gris,
  • condimente (sare, piper)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste “infailibile” pentru supa:

Intr-un castronel amestecati oul cu bicarbonatul stins cu otet sau lamaie, 1 lingura de ulei si grisul. Turtiti compozitia si lasati-o (uitati-o ) vreo 45-60 minute, cat preparati supa.

Intr-o cana sa aveti la indemana putina supa amestecata cu apa rece. Asezati oala cu supa pe foc foarte, foarte mic si cu o lingurita puneti in supa galustele.
Stati langa ele si daca incepe supa sa clocoteasca adaugati putina zeama din cana sau trageti oala de pe foc.
Dupa ce incep sa se umfle, intoarceti-le pe cealalta parte. Acoperiti oala, lasati-o la foc foarte, foarte mic si din cand in cand mai adaugati din zeama din cana.

Cand s-au fiert, lasati sa mai stea oala acoperita, pentru ca se vor mai umfla putin.

 

TIPS-URI

1

Inainte de a servi supa la masa, infierbantati-o bine, mutati-o in supiera si adaugati verdeata tocata.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Galuste “infailibile” pentru supa 204322
retete culinare - Galuste “infailibile” pentru supa 204323
retete culinare - Galuste “infailibile” pentru supa 204324
retete culinare - Galuste “infailibile” pentru supa 204325
retete culinare - Galuste “infailibile” pentru supa 204326
retete culinare - Galuste “infailibile” pentru supa 204327

COMENTARII (20)

feliciacristea46 1

11.04.2013, 22:02

se intareste beton daca sta mult, se pun imediat in supa !

feliciacristea46 1

11.04.2013, 22:23

daca pui 4-5 linguri de gris la un ou, fara altceva, si puse imediat in supa. la urma picuri apa rece [peste ele !

babi5 1

27.05.2013, 14:00

Pentru mine este ceva inedit dar le incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D