Galuste umplute cu ciuperci

de mamaieelena in Mancaruri de post, 20 Noi 2011 | 3535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg de cartofi
  • 100 g gris
  • 100 g amidon de cartofi
  • sare
  • 5 buc.ciuperci mari
  • 1 ceapa medie
  • marar proaspat
  • sare,piper
  • 1 lingura ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste umplute cu ciuperci:

Cartofii spalati se pun in apa la fiert in coaja. Cand sunt gata se racoresc putin cu apa rece si apoi se vor curata de coaja. Se lasa sa se raceasca mai bine timp in care vom pregati ciupercile astfel: se vor spala si taia de dimensiunea bobului de porumb, la fel si ceapa. Intr-o tigaie se pune lingura de ulei si atat ceapa cat si ciupercile se vor pune la calit se asezoneaza si se da la rece.

Cartofii racoriti ii vom pasa cu pasatorul de piure (caruia i-am facut si prezentat fotografia la o alta reteta) si adaugam faina de cartofi si grisul pe care apoi le vom framanta bine. Rezulta un aluat consistent din care vom face bilute si la mijloc o adancitura unde vom pune cate o lingura din compozitia de ciuperci.

Intre timp punem apa la fiert intr-o oala de 2l cu sare si cand clocoteste adaugam galustile pe rand si vor sta pana vor iesi la suprafata aproximativ 5 minute. Am presarat peste ele marar proaspat si se poate servi ca garnitura dar si ca atare cu ketchup sau orice altceva ce v-ar place..

Pofta buna,(eu fiind in post am sevit cu usturoi si ketchup dar se poate f bine si cu smantana sau cascaval ori branza)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Galuste umplute cu ciuperci 134356
retete culinare - Galuste umplute cu ciuperci 134357
retete culinare - Galuste umplute cu ciuperci 134358
retete culinare - Galuste umplute cu ciuperci 134359

COMENTARII (23)

jolygina 1

27.11.2011, 23:09

foarte bune mamaica

Panacris 1

26.01.2012, 08:14

Super galustele

mamaieelena 1

26.01.2012, 09:48

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D