Galusti cu prune

de alinaelena88 in Prajituri, 4 Feb 2013 | 2170 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg cartofi
  • 15 prune
  • 8 linguri faina
  • 6-8 linguri zahar
  • 400 g pesmet
  • 1 ou
  • 1 galbenus de ou
  • 2-3 lingurite scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti cu prune:

Se fierb cartofii taiati cubulete, se fac piure si se lasa la racit. Cand s-au racit se adauga oul + galbenusul si se amesteca cu faina.

Prunele se curata de samburi si se presara cu zahar.

Se ia cate o bucata de coca, se face un patrat si se pune pruna la mijloc.Apoi se face rotunda.La fel procedam pana terminam coca.

Se pune la fiert o oala cu apa cu sare cat sa acopere galustile, iar intr-o tigaie de teflon se pune uleiul la incins, se toarna pesmetul si se lasa la rumenit.Se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca incontinuu 1-2 minute pana e perfect rumenit pesmetul.

Cand apa din oala a dat in clocot, se pun galustile si se lasa la fiert pana se ridica.Se scot cu o spumiera si se tavalesc FIERBINTI prin amestecul de pesmet, zahar si scortisoara.

 

COMENTARII (10)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

04.02.2013, 12:47

bune

laura_n

laura_n 1

04.02.2013, 15:40

buneee

mamaieelena

mamaieelena 1

04.02.2013, 16:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!