Gamboti cu prune

de Bunica in Dulciuri, 13 Sep 2010 | 3323 vizualizari

 

M-am invrednicit si-am facut gamboti cu pruneeeeee ! Imi plac foarte mult, dar nu ma incumetam sa fac. Si iata....

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 12 prune
  • 4 linguri pesmet
  •  3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinat2-3 linguri faina
  • 1 lingura gris
  • 50g. unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gamboti cu prune:

Cartofii se curata, se spala si se pun la fiert. 

Cat fierb cartofii, se spala prunele, li se scot samburii si se introduce putin zahar in locul samburilor.

Se pregateste pesmetul: se pune intr-o tigaie untul, pesmetul, zaharul si scortisoara si se incalzeste amestecandu-se bine.

Cand cartofii s-au fiert se pregateste din ei un piure in care se adauga faina2 linguri la inceput si grisul. Daca , compozitia nu este suficient de tare se mai adauga faina. Se ia in palma bine fainata cartofi, se turteste si se imbraca pruna. Intre timp se pune o cratita de 3 l cu apa la fiert.  Cand apa clocoteste se pun "gambotinele" la fiert. Sunt gata cand se ridica . Se scot cu o paleta si , asa calde,se tavalesc  prin pesmet.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Gamboti cu prune 50761
retete culinare - Gamboti cu prune 50762
retete culinare - Gamboti cu prune 50763
retete culinare - Gamboti cu prune 50764
retete culinare - Gamboti cu prune 50765
retete culinare - Gamboti cu prune 50766

COMENTARII (14)

Sylvia 1

18.09.2010, 12:16

Vai ce bine arata, acum i-am descoperit

mihaelar63 1

22.01.2011, 14:56

Ce-as mai manca cu prune bistrite proaspete

mihaelar63 1

18.04.2011, 18:31

Si azi as mai manca o, data

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D