Garnitura de cus-cus cu rodie

de RODIMUR in Mancare copii, 5 Feb 2021 | 3127 vizualizari

 

Pentru o friptură de porc, am făcut rapid zilele trecute o garnitură din cus-cus cu rodie, la origine specific orientală, dar la care am renunțat în ultimul timp să adaug câteva condimente caracteristice zonei și care încă nu au intrat în obișnuințele mele condimentare de zi cu zi (curcuma, ghimbir, coriandru...). A ieșit foarte bună și s-a potrivit perfect cu friptura. Oricum, eu prepar adeseori cus-cus, așa că a fost un meniu chiar pe gustul nostru obișnuit.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de cus-cus
  • 1 rodie
  • 100 grame de unt
  • sare extrafină
  • curcuma, ghimbir, coriandru (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cus-cus cu rodie:

Se spală rodia, se desface cu atenție și se adună semințele.

Cus-cusul se fierbe în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.

Când cus-cusul a fiert, se strecoară și se pune în platou.

Se taie untul bucățele, se adaugă în cuc-cus și se amestecă, pentru dipersarea lui rapidă.

Se adaugă semințele de cus-cus și se amestecă în garnitură cu grijă, ca să nu se strivească.

Se decorează după plac și se servește caldă, alături de friptură.

TIPS-URI

1

Fierbeți cus-cusul conform recomandărilor de pe ambalaj.

2

Dacă adăugați sare la fiert, este suficient pentru a da gust bun garniturii.

3

Cine este obișnuit cu gustul condimentelor orientale, le poate folosi.

4

Desfaceți rodia cu grijă, să nu striviți semințele.

5

Pregătiți din timp semințele și untul, ca să le puteți adăuga repede și să serviți garnitura caldă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cus-cus cu rodie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu zmeura si rodie