Gâteau au chocolat

de diaconta in Prajituri, 21 Mai 2011 | 1578 vizualizari

 

Nu va speriati,doar denumirea e ciudata(m-am frantuzit si eu un pic),altfel e foarte simpla si bineinteles ca e ....delicioasa.M-am inspirat tot din Cartea regala de bucate,mi-a placut ca era foarte ciocolatoasa,dar pentru ca era cam dulce,i-am adaugat si un jeleu de visine acrisor,sau niste fructe,dupa pofta fiecaruia.Nici nu stiu daca mai imbietor era gustul delicios de ciocolata sau mirosul de iasomie proaspat culeasa.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250 gr ciocolata amaruie
  • 175 gr unt moale
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri faina
  • un compot visine
  • 1 lingura amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gâteau au chocolat:

Ciocolata impreuna cu untul se pune pe bain marine,pana cand se topesc.Se lasa sa se raceasca compozitia ciocolatoasa.

Ouale se separa.

Peste compozitia de ciocolata se pune faina,mixam si incorporam galbenusurile.

Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul,apoi se adauga amestecand usor,in compozitia de ciocolata.

Eu am pus intr-o forma de chec unsa cu unt,ideal ar fi fost forme individuale,dar nu am.

Se pune la cuptor la 170 grade pentru 30 de minute.Eu am lasat-o putin mai mult,dar cred ca ideea era sa ramana mai ciocolatoasa.

Pentru jeleu,am amestecat compotul cu o lingura de amidon ,am pus pe foc pana s-a ingrosat.

 

RETETA IN IMAGINI

Gâteau au chocolat-0
Gâteau au chocolat-1
Gâteau au chocolat-2

COMENTARII (38)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

09.09.2012, 14:45

imi place cum arata!

diaconta

diaconta 1

09.09.2012, 14:52

Elena

diaconta

diaconta 1

09.09.2012, 14:53

Swtmarilu,multumesc si eu de aprecieri
De fapt ar fi trebuit lasata mai putin la cuptor,dar mamei nu-i place asa "cruda" la mijloc )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!